Skocz do zawartości
mixer9191

Pierwsze Odpalenie Nowego Komputera - Coś Jest Nie Tak!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Dzisiaj podłączyłem mojego nowego peceta (sprzęt z sygnatury) i mam problem. Komputer zachowuje się tak jakby nie widział monitora. Wkładam płytkę od Windowsa bo myślałem, że może to dlatego no ale dalej nic...co mam zrobić? :( Monitor po prostu nie pokazuje nawet okna biosu...działa tak jakby komputer był wyłączony! Mam nadzieję, że pomożecie!

Liczę na Was! Pozdrawiam :)

Edytowane przez mixer9191

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej trzeba. Miałem podobny problem z tą płytą. Update biosu pomógł.

A jak to zrobić? Wogóle nie widząc nic na monitorze da się to zrobić?

EDIT:

Słuchajcie widzi już monitor ale pika czerwonym kolorem na monitorze taki komunikat - o co chodzi?

Have not connected one of your video card connectors to the power supp please refer "getting started guide" for proper hardware installation

Edytowane przez mixer9191

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj odpalić z jedną kostką pamięci, wejdź do biosu i podnieś napięcie memek na jakieś 2v + zwiększ minimalnie vNB.

EDIT:

Podłącz kabel zasilania do karty graficznej ? To złącze z tyłu karty :P

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtyk 4 pinowy kolo socketu. jak nie chcesz zeby ten komunikat ci sie wyswietlal to wejdz w hadrware monitor [w biosie] i 'cpu fan' daj na ignore

Dzięki tak zrobie bo nie widzę tego wtyku a poza tym ten karakurum jest tak wielki, że nie wiem czy bym się do niego dostał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on jest na gornej krawedzi plyty. ekhm powyzej slotow na ram. no chyba ze p5b dlx ma inne rozlozenie elementow anizeli p5b premium [ale watpie]. ale wentylator od karakorum ma i tak wtyk 3 pinowy [wejdzie w cpu fan - 4pin] wiec i tak bedzie sie wyswietlal komunikat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi