mixer9191 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Witam serdecznie! Dzisiaj podłączyłem mojego nowego peceta (sprzęt z sygnatury) i mam problem. Komputer zachowuje się tak jakby nie widział monitora. Wkładam płytkę od Windowsa bo myślałem, że może to dlatego no ale dalej nic...co mam zrobić? :( Monitor po prostu nie pokazuje nawet okna biosu...działa tak jakby komputer był wyłączony! Mam nadzieję, że pomożecie! Liczę na Was! Pozdrawiam :) Edytowane 20 Czerwca 2009 przez mixer9191 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 ClearCMOS? Odpal na "pająka". Do tego ASUS'a nie trzeba było robić aktualizacji BIOS'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Poczytaj temat o tej płycie - może tam jest rozwiązanie: http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...html&hl=P5B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 ClearCMOS? Odpal na "pająka". Do tego ASUS'a nie trzeba było robić aktualizacji BIOS'u? Raczej trzeba. Miałem podobny problem z tą płytą. Update biosu pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixer9191 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Raczej trzeba. Miałem podobny problem z tą płytą. Update biosu pomógł. A jak to zrobić? Wogóle nie widząc nic na monitorze da się to zrobić? EDIT: Słuchajcie widzi już monitor ale pika czerwonym kolorem na monitorze taki komunikat - o co chodzi? Have not connected one of your video card connectors to the power supp please refer "getting started guide" for proper hardware installation Edytowane 20 Czerwca 2009 przez mixer9191 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Spróbuj odpalić z jedną kostką pamięci, wejdź do biosu i podnieś napięcie memek na jakieś 2v + zwiększ minimalnie vNB. EDIT: Podłącz kabel zasilania do karty graficznej ? To złącze z tyłu karty :P Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixer9191 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Poszło :) Instaluję już Windowsa tylko przy odpaleniu wyświetlił mi się komunikat - "CPU Fan Error"... O co może chodzić? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 -wentylator cpu nie podpięty pod "cpu fan" -wentyltor cpu się nie kręci -wentylator cpu ma za małe obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixer9191 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 -wentylator cpu nie podpięty pod "cpu fan" -wentyltor cpu się nie kręci -wentylator cpu ma za małe obroty Wentylator się kręci i jest ustawiony na max obrotów :] A ten CPU Fan to gdzie muszę szukać, żeby podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) wtyk 4 pinowy kolo socketu. jak nie chcesz zeby ten komunikat ci sie wyswietlal to wejdz w hadrware monitor [w biosie] i 'cpu fan' daj na ignore Edytowane 20 Czerwca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Wentylator się kręci i jest ustawiony na max obrotów :] A ten CPU Fan to gdzie muszę szukać, żeby podłączyć? Po co ci max obrotów w idlu? Pobaw się cpu i grafiką, bo są tego warte ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixer9191 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 wtyk 4 pinowy kolo socketu. jak nie chcesz zeby ten komunikat ci sie wyswietlal to wejdz w hadrware monitor [w biosie] i 'cpu fan' daj na ignore Dzięki tak zrobie bo nie widzę tego wtyku a poza tym ten karakurum jest tak wielki, że nie wiem czy bym się do niego dostał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 on jest na gornej krawedzi plyty. ekhm powyzej slotow na ram. no chyba ze p5b dlx ma inne rozlozenie elementow anizeli p5b premium [ale watpie]. ale wentylator od karakorum ma i tak wtyk 3 pinowy [wejdzie w cpu fan - 4pin] wiec i tak bedzie sie wyswietlal komunikat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...