Pawello12 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Dostałem notebooka od znajomych, żebym zainstalował system, bo coś się skopało i komputer nie chciał wystartować. Instalacja przebiegała normalnie, ale po pierwszym restarcie kiedy instalacja jest kontynuowana, przez kilka minut pokazuje się, że do końca instalacji pozostało 39 minut. Nic się nie dzieje, a za moment wyskakuje bluescreen. I tak jest za każdym razem, kiedy próbuje zainstalować system. Jest to windows xp home edition dołączony do tego komputerka. Próbowałem też zainstalować windows 7, ale tam blueescreen wyskakiwał jeszcze zanim pojawiło się pierwsze okienko instalacji. Czy ktoś miał takie problemy? Jak je rozwiązać? PS: Ubuntu z live cd uruchamia się normalnie bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Co jest napisane na tym blue screenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Bady na dysku albo uszkodzony ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 A tu ten bluescreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Skorzystaj z GoldMemory. Odłączał ktoś dysk lub napęd? A może w porcie PCMCIA jest jakieś urządzenie (modem)? Może w czytniku kart pamięci jest jakaś uszkodzona karta pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 a mógł by mi ktoś doradzić jak tego gold memory uruchomić z pendrive'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Trzeba bootować pendrive do dos: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=bo...q=boot+pendrive i pod dosem uruchomić GM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dobra, dzięki wszystkim za pomoc. Laptopa już oddałem właścicielom. Ktoś inny będzie się z nim męczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...