Boru91 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Cze :) mam problem ze sterownikami. Ostatnio zainstalowałem najnowsze oficjalne do geforce czyli 186.18 no zonk bo: 1) nie moge ustawic natywnej rozdzielczości czyli 1440x900 2) zniknął panel sterowania nvidia z panelu sterowania Co zrobiłem ? powróciłem do starszych sterowników 186.08(przed instalacja tych najnowszych było wsio OK) i już mogłem wtedy da natywną rozdziałkę,ale panelu nvidia nie było mimo iż GPU-Z rozpoznał sterowniki ,riva tuner też,ale już nie mogłem w niej podkręcać karty .. heh.... Jak kurczę przywrucić ten panel nvidia ? z góry dzięki za pomoc :) Edytowane 20 Czerwca 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Odinstaluj sterowniki, potem użyj DriverCleaner i dopiero instaluj kolejne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 no to to wiem :) i już to robiłem... i kupa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Enable Coolbits? Panel powinien być widoczny we właściwościach ekranu. Jeśli tam też nie działa, to może masz jakieś niekompletne sterowniki lub wirus/cokolwiek zjadło Ci panel. Instalacja sterowników przebiega bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Poczytaj: http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...440x900+missing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) to powiedz mi co tam naskrobali .... :) jakoś dzisiaj nie kumaty jestem są problemy na takiej rozdziałce 1440x900 hmm i co dalej ? kurde oni nic tam ciekawego nie napisali :/....... Edytowane 30 Czerwca 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 ktoś pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 A generalnie to z jakiego powodu instalowałeś najnowsze sterowniki? Masz starą kartę i w/w wersja sterowników nie jest raczej optymalizowana pod Twój sprzęt. Zatem raczej nie grozi Ci wzrost wydajności, za to grozi Ci w/w problem oraz ewentualny spadek wydajności. Ergo: Zainstaluj poprzednią wersję sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 ok problem rozwiazany... jest optymalizowana..skad te info bierzesz ? BTW mam teraz 190.15 z podmienionym plikiem inf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Bo 186 to chyba dość nowe sterowniki, a Ty masz 7600 od czasów którego powstało 4 kolejne serie. Natomiast różnice w architekturze między Twoją kartą i GTX'ami są tak duże, że niemożliwe jest zoptymalizowanie wszystkich parametrów jednocześnie pod obie karty. Nowe karty to nie tylko więcej ramu i szybsze zegary. To ogromne różnice w budowie wewnętrznej, które muszą być uwzględnione w pisaniu kodu sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Na forum nvidii jest wszystko wyjasnione, wiec nie pisz bzdur, ze nie ma. Nawet nie chcialo Ci sie przeczytac tego co podalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 (edytowane) heh tak ale stery do gtx200 to takze stery do 7600gs zobacz sobie ziom w liste obsługiwanych kart teraz np. 190.35 drivery.... Bzdur nie pisze ...nie wiem o czym skrobiesz... Edytowane 10 Sierpnia 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...