Kenji San Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Mam nagrywarke dvd LG GSA-H10N. Od jakiegoś czwartku wogóle nie rozpoznaje płyt DVD ani CD przy trybie pracy UDMA2, pokazuje tylko menu pusty dysk CD. poprawnie wykrywa obydwa rodzaje płyt dopiero przy trybie PIO, ale już wtedy źle odczytuje dane na płytach, w dosie gdy chcę bootować płytę np. z XP, to wogóle nie pokazuje się napis Boot from CD. Co się wogóle stało i czy jest na to jakaś rada ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Co instalowałeś od czwartku? Jakieś wirtualne napędy lub programy do nagrywania? Może sterowniki ASPI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Co instalowałeś od czwartku? Jakieś wirtualne napędy lub programy do nagrywania? Może sterowniki ASPI?W ciągu tego tygodnia to nic praktycznie nie instalowałem, w środę to tylko skopiowałem zdjęcia z CD i wszystko grało jak w zegarku i tak od środy nic innego nie kopiowałem do czwartku, kiedy tej nagle coś odbiło. ASPI nie instalowałem nigdy i działała Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Kenji San Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Na innej taśmie IDE sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Też sprawdzałem na 3 innych, to samo. w firmware updaterze wogóle mi jej nie wykrywa a wszędzie nawet biosie tak, więc czemu mi nie wykrywa akurat w aktualizacji firmwareu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Mam nagrywarke liteona, która działa niepoprawnie na kablu ATA 33 (40 żył), pracuje bez zarzutu na kablu ATA66/100 (80 żył). Tobie to raczej nie pomoże ale możesz sprawdzić. Edytowane 21 Czerwca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...