Gość kojot26 Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) jutro/pojutrze bede mial Gigabyte GA-790XT-USB3. zobaczymy jak na tym to bedzie wygladało EDIT: Jednak nie bede mial :/ Edytowane 16 Lutego 2010 przez kojot26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 (edytowane) A co byś sugerował dla mojej MoBo i RAM? Nie mam zielonego pojęcia musisz sam kręcić metodą prób i błędów albo popatrz jak to wygląda u innych z tą płytą. U mnie po 2 tygodniach spokoju znowu zaczął fochy z ramem strzelać, znienacka dziś pojawiły się blue screeny... nic trzeba się przyzwyczaić, a na przyszłość brać asrocka :lol: ;) Edytowane 18 Lutego 2010 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) http://www.59hardware.net/actualite/proces...1002179417.html Edytowane 19 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepegold Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam wszystkich! Przeczytałem kilka ostatnich stron tego tematu i chciałem was się zapytać czy naprawdę jest taka możliwość "odblokowania" L3 w Athlonie II x4 620 (choć procek ten ma tylko L1 i L2). Pytam się tak bo za bardzo się na tym nie znam :) A i jeszcze jedno... :) W spoczynku w cpu-z pokazuje mi szybkość procesora 2,6ghz, jakie działania sprawią, że szybkość ta powiększy sie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Jest taka możliwość. Podkręć i będzie więcej MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepegold Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 A mógłby ktoś poświęcić chwilkę i napisać mi w punktach po kolei działania, które będą miały na celu odblokowanie L3? :) Przykro mi, ale powtarzam-nie znam się na tym :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojot26 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 jaki model pl.głównej posiadasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepegold Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 MSI GF615M-P33 (MS-7597) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Na tej płycie nie odblokujesz L3. Do tego potrzebny jest SB 710/750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Po za tym w Athlonah na rdzeniu Propus L3 nie ma fizycznie więc i tak byś nic nie odblokował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Ale czasem zamiast propusa są deneby (seria ACACY). Edytowane 1 Marca 2010 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepegold Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Aha, no to dzięki wam za informacje... Szkoda, że te L3 nie można odblokować, ale i tak możliwości tego procesora w zupełności mi wystarczą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Wiadomo może kiedy mają się pojawić Athlony II w C3?? Składam znajomemu kompa i nie wiem czy jest sens czekać czy brać C2 lub jakiegoś selekta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 szybkie pytanko mam Gigabyte GA-MA785GM-US2H AMD Athlon II x3 435 AM3 BOX po grzebaniu w biosie (Wchodzimy do biosu, przyciks [DEL] Wchodzimy do [MB Inteligent Tweaker(M.I.T.)] potem [Advanced Clock Calibration] i zaznaczamy: [EC Firmware Selection] na [Hybrid] a [Advanced Clock Calibration] na [Auto] ) mam phemona X4 B35 taktowanie 2,9 BL-C2 mogę to tak zostawić reszta jest na auto dodam iż na takich ustawieniach postawiłem Windowsa xp zero problemów oczywiście jeszcze trochę potestuje pytam ponieważ bardziej znam się na intelach a na amd tak sobie wiec z góry dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Jeżeli będzie stabilnie to zostaw. L3 nie udało się odblokować? Edytowane 25 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Jeżeli będzie stabilnie to zostaw. L3 nie udało się odblokować? jeśli Ci chodzi o pamięć 3 poziomu to cpu-z pokazuje 6mb czyli tak zapuszczę Ortchosa na parę godzin wiec się zobaczy czy to normalne że pokazuje tylko temp procesora (rdzeni już natomiast nie) Edytowane 25 Lutego 2010 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Więc potestuj teraz np.OCCT,jak przejdzie 1-2h,to zabieraj się do oc. Co do pytania o temperatury,to norma po odblokowaniu. Edytowane 25 Lutego 2010 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Orthos obciąża tylko 2 rdzenie. Musisz włączyć 2 razy i ustawić koligację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) zarazie zapuściłem 3dmarka 2003 aby zobaczyć co zintegrowana grafa potrafi Hd4200 i przypisane 512ramu na płycie siedzi 2x2 800MHz wynik 4450 natomiast co do OC to raczej nie będę tego robił gdyż nie ja jestem użytkownikiem tego kompa (ja tylko go składam :P) te rdzenie tez odblokowałem tylko z ciekawości ale jeśli temp będą ok i stabilnie wiedz zostawię andrew777 zrobiłem tak jak mówisz i narazie się testuje (54st na boxie po 10 min w zamkniętej budzie i nie wzrasta) 59st orthos 50min Gigabyte GA-MA785GM-US2H AMD Athlon II x3 435 AM3 BOX dodaje PrintScreen po odblokowaniu oraz fotkę procka oznaczenie procka na czapce to AC 0948DPMW Edytowane 25 Lutego 2010 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Witam Jak ustawić ram do takich parametrów Mambo Asus M4A785TD-V EVO Proc AMD Athlon II X4 620 s. AM3 ram A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz Xtreme Series i mam tak Jak ustawić wszystko aby działało najlepiej Oraz w jakiej zakładce się kręci ten proc, bo jak coś próbowałem robić to komp nie wstawał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 2000MHz to tylko po OC i tak ciebie NB ograniczy. Podbij HTT jakieś 2,8GHz na NB musi być i ustaw 1000MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) o 2000MHz dla pamięci na AMD niestety można zapomnieć Edytowane 4 Marca 2010 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Mam takie pytanie jak ktoś na rdzeniu propus odblokował L3 ? oraz podkręcił az do 3,9 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 To jest Deneb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 dziwne bo tam w zakładce jest napisane Propus. Teraz mam jeszcze pytanie co do chłodzenia bo obecnie mam boxowe a zamierzam kupić takie coś Arctic-Cooling Freezer 64 LP - 60zł : Esc.pl czy będzie ono dobre i lepsze od boxa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Nie będzie dobre. Kup uzywkę Karakorum. BArt_X ma do sprzedania za 60zł. Edytowane 6 Marca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenthin Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 A czy krk gdzieś zaznaczył, że to jego procesor? Zapytał tylko jak komuś udało się tak podkręcić procesor, a w kolejnym poście zapytał o chłodzenie na swój sprzęt. Tak więc LOL, ale w twoją stronę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) u mnie coś jest nie tak jak chce zrobić oc procka i biore profil overclocked i poniżej biorę, żę oc o 10% to system nie startuje ;/ Mambo Asus M4A785TD-V EVO Proc AMD Athlon II X4 620 s. AM3 Edytowane 7 Marca 2010 przez krk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Nie lepiej się nauczyć i zrozumieć OC...? Automatyczne podkręcanie jest niezbyt ambitne i jak widać zawodne... Tu masz odpowiedni poradnik, mojego autorstwa: Poradnik - Podkręcanie Procesorów Miłego czytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 odblokowany dzisiaj Athlon X3 435 seria to CACYC AC 0948DPMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...