Skocz do zawartości
Sopel

AMD AM2(+) / AM3 - Athlon II X2 / X3 / X4 / (Propus / Rana / Regor) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.04.2010 o 19:18, Sobota napisał(a):

Goodram value, stabilne i jakieś tam oc jest ale słabe.

Zależy na jakich kosciach trafią sie te memki. Miałem Goodramy 1333 na Micronach D9KPT i kręciły sie bardzo dobrze. 1800 MHz 8-8-8 przy 1.7 V na platformie AMD. Miałem również Goodramy 1333 na kościach Spectek. Robiły 1600 8-8-8 przy 1.65 v - innych ustawień nie sprawdzałem, ale podejrzewam, że potrafią więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się, czy warto dopłacać do wersji X2 240e ( zwykły 220 zł, e 310 zł ). Chcę to puścić całkowicie pasywnie na True 120 Extreme, tylko nie wiem czy może na zwykłym procku też da radę. A może lepiej jakiś wentylek 120mm@600 rpm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 4.05.2010 o 15:20, toms83 napisał(a):

Zastanawiam się, czy warto dopłacać do wersji X2 240e ( zwykły 220 zł, e 310 zł ). Chcę to puścić całkowicie pasywnie na True 120 Extreme, tylko nie wiem czy może na zwykłym procku też da radę. A może lepiej jakiś wentylek 120mm@600 rpm?

athlon x3 @ l3 nie byl nigdy na wentylku ... pasywna ninja + wyciag z budy daje rade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!

Posiadam następujący zestaw:

Procesor: AMD Athlon II X3 435

Płyta: ASRock M3A770DE

Pamięci: 2 x GOODRAM 2GB 1600 DDR3 CL9

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W

Mam wgrany najnowszy BIOS 1.5 Chcę odblokować czwarty rdzeń i pamięć L3. Procesor Rana, rewizja CACYC, numeru niestety nie spisałem. Przy ustawieniu w BIOSIE jak na zdjęciu komputer nie startuje. Czy ktoś ma jakieś pomysły jak to ustawić żeby cokolwiek odblokować?

post-182163-1273069334,75_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziś udało mi się podkręcić mojego Athlona II x4 620 do 2990 i chodzi wszystko stabilnie tylko teraz mam problem gdy ustawię ram na 800mhz czyli 1600 to komp nie wstaje co jest tego przyczyną obecnie mam tak jak an screenach, płyta z najnowszym biosem 2005 płyta główna ASUS M4A785TD-V EVO

Dołączona grafika

Dołączona grafika

P.S czy dam radę tu odblokować L3 ?? oraz jaka jest bezpieczna granica OC dla tego procesora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ramu to próbowałeś zwiększać napięcie na kościach i NB?? Jeśli chodzi o L3 to sprawdź sam, wymaga to jedynie przestawienia jednej czy 2 opcji w biosie. Ale w sumie mogłeś trafić na prawdziwego Propusa, wtedy o L3 możesz zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi