hhhh Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 http://www.au-ja.de/review-amd-athlon2-x4-620-600e-33.phtml Test jak mozna z athlona II x4 620 mozna zrobic monstrum konsumujace 35 w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbobas Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) u mnie nie dało się odblokować L3 niestety OC: na dev v mam 3,2 gHz ... na 1,45 chwilowo 3,4 gHz ale testy lecą dalej 1.45v i już 3600mHz Edytowane 20 Września 2009 przez lordbobas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Jaką masz płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 mozliwosc odblokowania L3 bedzie jedynie dostepna na 620 opartych na Denebach, ktorych jest stosunkowo malo i byly one sprzedawane jedynie na poczatku. Propus fizycznie nie ma wbudowanego L3, dlatego odblokowanie jest niemozliwe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbobas Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Jaką masz płytę? płyta ma770-ud3 na 1,475v robi 3,75 gHz - chwilowo stabilnie na 1,5 wszedł do windy przy 3,9 gHz - ale tylko na chwilkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) Czy na tańszych mobo <200zł pod am2+ (np. Gigabyte GA-M61PME-S2P) jest szansa na uzyskanie drobnego o/c w granicach @3ghz ? Edytowane 22 Września 2009 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Szansa jest duża, pod warunkiem, że to nie będzie ten GB, o którym napisałeś ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 A co taka padaka, że nawet 30 htt więcej nie wyciągnie ? :) Więc jaką tanią mobo polecacie do takiego lekkiego o/c ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Za ~190 zł masz ASRocka A770DE, a za ~200 zł A770DE+ z ACC (przydatne, jeśli chcesz spróbować odblokować cache na Athlonie II 6x0). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Witam, dostałem już sprzęt z sygnaturki i mam pod ręką 3 procki: x2 240 i 2 szt 250. Jeden 250 ma batch 0922APMW a więc taki jak x2 550 który najlepiej się odblokowuje. Jest w ogóle możliwość odblokować cokolwiek w Athlonie II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 W 240/245/250 nic nie odblokujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Jest w ogóle możliwość odblokować cokolwiek w Athlonie II?W 215 można odblokować cache L2 (z 512 do 1024 KB) Jakie jest fabryczne napięcie rdzeni i NB w 240/245/250? Edytowane 29 Września 2009 przez m15m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Z tego co się orientuję, to 1,3 V dla rdzeni (VIDmax = 1,35 V) i 1,2 V dla CPU-NB. Edytowane 29 Września 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Dalem sie skusic na 550-tke i teraz mam z nia dylemat :|. Z marszu poszla na 3600 bez ruszania napiecia, 3750 przy 1.52V wg CPU-Z to stabilny maks (pod pojeciem stabilny rozumiem min. 12h pod Orthosem), natomiast 3800 wysypuje sie niezaleznie od napiecia. 3870 i ani kapke wyzej to maks na jakim w ogole byl w stanie zaladowac system. W moim odczuciu to wszystko jest dziwne i trudne do wytlumaczenia :?. Temperatura przy stabilnym maksie w zaleznosci od FFT jakie katuje Orthos nie przekracza 42-44 st., wiec miesci sie w powszechnie przyjetych normach (a moge ja jeszcze obnizyc kosztem natezenia halasu), skalowalnosc osiaganych predkosci z napieciem praktycznie nie istnieje. Z zalozonymi 4 GHz w zasadzie sie juz pozegnalem. Co u licha lezy u podstaw takiego zachowania? Cos sknocilem? A moze po prostu musze sie wybrac po inny egzemplarz? :roll: Edytowane 1 Października 2009 przez spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) spavatch kręcisz chyba szyną, sądzę po częstotliwościach. Może dzielniki trzeba obniżyć: pamięci, HT. Edit: Dalem sie skusic na 550-tkeTo chyba powinieneś w temacie o Phenomie pytać... Edytowane 1 Października 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 spavatch kręcisz chyba szyną, sądzę po częstotliwościach. Może dzielniki trzeba obniżyć: pamięci, HT. Edit: To chyba powinieneś w temacie o Phenomie pytać... Bzdure napisalem, chodzi oczywiscie o 250-tke :P. Dzielniki obnizylem, HT 2000, pamieci 500 (dla DDR2-1066) czyli wszystko w normie... :? P.S. A Orthos sobie jedzie dalej, wlasnie przelecialo 12h 12m i 12s :roll:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Proponuję obniżyć dzielnik pamięci mimo wszystko. Ustal sobie max procesora a potem będziesz optymalizował pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Proponuję obniżyć dzielnik pamięci mimo wszystko. Ustal sobie max procesora a potem będziesz optymalizował pamięci.Obnizalem do 667, nic nie dalo :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalcus Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 witam właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem X4 620 i zanim go zainstaluje w nowej płytce wklepałem stepping CACYC tego procka w szukajke co zwróciło mi wynikiem w postaci postów że niby ten procek może mieć jądro Deneb i ma możliwość odblokowania L3 czy ktoś jest w stanie potwierdzić ze to może być prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Tak to może być prawda, Athlony 620 z początków produkcji wychodziły na rdzeniu Deneb, z wyciętym cachem L3 i ponoć były przypadki że dało się je odblokować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalcus Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 okazało się że to prawda i udało mi się odblokować L3 w moim X4 620 tylko nie mam za bardzo pojęcia czym sprawdzić czy jest w pełni sprawny, na razie zainstalowałem XPka i puściłem smarka06 który przeszedł bez problemu parę razy uruchamiałem tez orthosa ale wersja którą mam obciąża tylko 2 rdzenie , po południu zapodam jeszcze win7 RC i po robię parę testów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Jeżeli chcesz orthosem obciążyć 4 rdzenie to włącz 2 orthosy i ustaw koligację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 lub prime95 sam sie ustawi na 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Z tego co się orientuję, to 1,3 V dla rdzeni (VIDmax = 1,35 V) i 1,2 V dla CPU-NB. Miałem 2 sztuki 250 i 1 sztukę 240, 250 miały napięcie 1,35 a 240 1,425. Testowane na biostarze z syg. Edytowane 3 Października 2009 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Wiele płyt ustawia VIDmax, jak zostawi się napięcie na Auto ;). Biostar chyba też, nie pamiętam już. A z tą 240 dziwna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) BIOSy Biostara są, delikatnie mówiąc, słabo dopracowane :wink: @kowalcus Do testowania użyj OCCT. Edytowane 3 Października 2009 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 @kowalcus dawaj screena z cpuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalcus Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 teraz jestem w pracy jak wrócę to coś zapodam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalcus Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Link CPU-Z porobiłem parę testów i procek dał się odblokować ale niestety L3 jest uwalone :( po odpaleniu OCCT nieraz chodzi 10s a nieraz 30-40 min. nie udało się żeby doszedł do końca testu natomiast w Everescie po odznaczeniu żeby testował sam cache=momentalna zwiecha co dziwne 3d mark 06 przechodzi niezależnie czy proc kręcony czy nominalne taktowanie to samo dzieje się gdy gram w TDU i WoW (w nic innego nie gram obecnie :P) komp śmiga normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbobas Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 kowalcus odblokuj L3 i zrób testy bez podkręcania proca. W ten sposób pożądnie sprawdzisz stan L3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...