andrew777 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 AII x4 są na denebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Pierwsze sztuki athlona II x4 były na rdzeniu Deneb i wtedy mozliwość odblokowania L3 istniała, natomiast nowe partie są już na rdzeniu Propus które nie posiadają L3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Skad ta pewnosc?? Ja zakupilem wczoraj x3 i wedlug tego co wszedzie pisza jest na jadrze Deneb,a batch to CACYC. Edytowane 28 Października 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejfit Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) grzeg255,PII x3 czy AII x3 ? Edytowane 28 Października 2009 przez dejfit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Athlon II x3 425 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejfit Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Daj screena z CPU-Z :D i napisz gdzie kupiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) W temacie o Athlonach dalem zrzut z cpu-z,ale tam nie zobaczysz serii,potrzebuje acc zeby sprawdzic. Edytowane 28 Października 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) ;) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=795384 Edytowane 29 Października 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Witam,czy do tej płyty będzie mi pasował athlon II x4? http://gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ma78g-ds3h_2x.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Chodzi mi athlona II x4 620,a tam go nie ma na tej liscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Chodzi mi athlona II x4 620,a tam go nie ma na tej liscie.Najzwyzej procesor nie bedzie wykrywany pod swoja nazwa, a to chyba koniec świata nie jest :P Jak co zawsze bios można zaktualizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=799679 Dzisiaj go dostałem, chyba niezły egzemplarz, tak tylko wstępnie testuję, na razie nie mam siły na więcej. Przeżył przy tym taktowaniu 10 minut orthosa. Trochę się boję o mój zasilator bo cuś z lekka piszczy, ale daje rade jakoś. Do tego ten stary szrot ma tylko wtyczkę 4pin mimo, że płyta woła o 8pin, ale jak widać nie ma to chyba wielkiego znaczenia przy OC. Edytowane 31 Października 2009 przez erich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 http://img297.imageshack.us/img297/2755/36151046.jpg http://img441.imageshack.us/img441/4882/78287308.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejfit Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Marcin1988 nic nie odblokujesz - Propus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 juz odblokowalem dejfit, spojrz jeszcze raz uwaznie ze odblokowana jest L3 6 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) @dejfit Może źle widzę, ale tam jest odblokowane 6mb cache. Edytowane 1 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) To teraz krec bo te 2,6Ghz i 1,35V to az razi po oczach Edytowane 2 Listopada 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 To sie nazywa szczęście.. Gratuluje zaoszczedzenia pieniedzy, pokaż na ile go wykręciles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 jaką masz płytę w swoim zestawie bo właśnie się przymierzam w niedługim czasie do kupna tego proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 No i d...blada.Polecialem dzis po drugie mobo rev2,zeby bylo acc i zabawy z prockiem nie bede mial.Po odblokowaniu winda sie nie laduje,w biosie widac x4.Zadna kombinacja nic nie daje,wiec pozostaje mi bawic sie tym co mam,albo polowac na nastepnego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Wykrywa Ci L3 w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 W biosie wykrywa mi go jako Phenom II x4 B25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Kupiłem również płytę Gigabyte GA-MA770T-UD3P (bios F3) z X4 620 i mam kilka pytań: 1. znacie jakiś dobry program monitorujący dobrze wszystkie temperatury i robiący logi bo narazie mam chłodzenie box i muszę przetestować jak sobie radzi, a w everescie home nie ma żadnych temperatur chyba jeszcze płyty nie obsługuje a ten dołączony nie działa zbyt dobrze z win 7 x64 2. chciałbym sobie spróbować odblokować L3 tylko nie wiem jak ustawić ACC mógłby ktoś coś napisać więcej o tej funkcji, narazie zmieniłem ACC z Auto na Hybrid i procesor przyśpieszył znacznie chociaż nic się nie zmieniło (mam nadzieje że ta opcja jest bezpieczna). Rozmowy o ACC chyba nie są zakazane a nawet nie widziałem żadnego tematu o tym na forum Edytowane 7 Listopada 2009 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Daj screen z cpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 1. Coretemp, speedfan 2. ACC powinno właśnie się ustawić na auto, ale skoro procesor przyspieszył to sprawdź w cpu-z czy wykrywa Ci L3. Rozmowy o ACC nie są zabronione ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) PS. włączony c'n'q mam identyczną serie itd. jak kilka postów niżej kolega który pisał o odblokowaniu L3 i pokazywał screeny Edytowane 7 Listopada 2009 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) To screeny po odblokowaniu?? bo narazie nic sie nie odblokowalo. Acc ustaw na auto,a EC Firmware na hybrid Edytowane 7 Listopada 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) nie działa niestety, próbowałem różnych możliwości i nic, L3 nie ma. Wczesniej pytałem o program do monitorowania temperatur i coretemp jest bardzo fajny ale znalazłem także bardzo zaawansowany AMD Overdrive ;] Edytowane 7 Listopada 2009 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Zastanawiam się nad zakupem Athlona II x3 425 do nowego kompa na AM3. Pytanie mam takie czy zablokowany mnożnik nie jest przeszkodą przy OC tych CPU, na ile można liczyć przy Oc i wybieranej serii procesora? Drugie pytanie przy okazji czy stosując takie ramy nie będzie kłopotów z ich montażem na płycie? W dualu jest brak odstępu miedzy slotami. Pytania lamerskie ale to mój pierwszy komp na AMD. Edytowane 8 Listopada 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...