t0bi Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 CACYC AC 0939DPMW kupiony w comp4you.eu Będzie więcej, tylko muszę się uporać z płytą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 zaraz mnie coś trafi... czy tylko ja zawsze mam padaki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) meeron jakie masz napięcie cpu-nb ? :) Edytowane 4 Grudnia 2009 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 "normal" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Co do chłodzenia myślałem właśnie nad Mugenem 2 lub Kama Angle. Ten drugi mniejszy i znacznie tańszy. @meeron - ładny wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Z Aurasa lepiej zmienić na Mugena. Kama Angle nie zrobi dużej różnicy w kwestii wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) @meeron - ładny wynikdzięki, dopiero się uczę :lol: 4000MHz @ 1,40V http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=863883 Edytowane 4 Grudnia 2009 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 A mam takie pytanie.... Czy ktoś ma Athlona II X3/X4 w których fizycznie nie ma L3??jak to sprawdzic ? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 odpalić ACC i jak się nie zwiesza i nie pokazuje L3 to nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) Posiedziałem 2 godzinki - pokręciłem, podłubałem i wyszło to: 3406Mhz @ def V W zupełności mi to wystarcza, cpu zrobiłby spokojnie więcej, ale mam dupne pamięci, przy których płyta nie chce wstawać przy htt większym niż 265, i to niezależnie od tego jaki dzielnik ustawię :P W porównaniu do mojego poprzedniego screena gdzie napięcie wynosiło 1.4V, teraz mam dużo niższe temperatury - max 40 stopni w stresie :) Edytowane 7 Grudnia 2009 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 odpalić ACC i jak się nie zwiesza i nie pokazuje L3 to nie ma ;) A gdy pokazuje w biosie l3 i zawiesza się przy wczytywaniu windy to znaczy że cache jest uwalone? czy jest jakaś nadzieja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 A gdy pokazuje w biosie l3 i zawiesza się przy wczytywaniu windy to znaczy że cache jest uwalone? czy jest jakaś nadzieja. Jeśli przy ładowania windy przy wyłączonym L3 jest wszystko w porządku, to raczej pewne jest uwalone, lub brak L3 w Twoim egzemplarzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jeżeli w biosie pokazuje L3 ale winda się wiesza to znaczy że jest, ale uwalone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) jak odpale acc i zapisze ustawienia to nic sie nie odpala tzn płyta nie botuje caly czas czarny ekran i trzeba bios restartowac ;x btw ten asrock ma jedną wade zeby dostac się do zworki biosu musze k.graficzna wyciagac ;p jedyną zaletą mojej sztuki jest dobre oc 3.6 ghz wyciaga bez zmiany napięc :D Edytowane 7 Grudnia 2009 przez hub3rtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) A gdy pokazuje w biosie l3 i zawiesza się przy wczytywaniu windy to znaczy że cache jest uwalone? czy jest jakaś nadzieja.Jeśli masz X3, to wyłącz w msconfig czwarty rdzeń (zakładka BOOT.INI -> Opcje zaawansowane -> /NUMPROC=3). Edytowane 7 Grudnia 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) @hub3rtus Wgraj najnowszy bios, daj ACC na AUTO i zablokuj 4 rdzeń. Może przynajmniej cache się odblokuje. Jak płyta nie wstaje to wyłącz kompa i przytrzymaj power 3-5s. Bios powinien się zresetować. Edytowane 7 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 aaaa :D odpalił sie z l3 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jakie masz ustawienia?? 2 rdzenie wylaczyles?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) no wlasnie da sie ustawic na początku tylko 2 a pozniej nie chce mi startowac jak ustawie 3 i niewazne czy dam 0,1,2 czy 0,1,3 :( moze dac mu wieksze napięcie ? ;x i mam bardzo dziwne tempy pokazue mi od 0 stopni C do 9 dla obu jajek cale szczescie temp proca - 35 stopni działa w miare normal Edytowane 7 Grudnia 2009 przez hub3rtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Błędne odczyty temp. zdarzają się przy zabawie z ACC. Zobacz czy na większym V włączą się 3 rdzenie z L3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 nom laze po stronkach z odpalony occt'em 10 min do konca testu i zero błędów :) a do ilu zwiekszyc tak zeby go nie spalic ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zobacz na 1.4V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) nic to nie daje dalej nie odpala się na x3 + l3 :( heh oc tez wyraznie spadlo nawet 3.2 ghz na tym voltarzu nie moge uzyskac ;X ;o po zmianie na athlona x3 tez nie moge ustawic oc malo tego nie moge nawet zmienic timingow pamięci co bym nie zmieniał i tak po chwil startuje od nowa z ustawieniami na default ;o :o pamieci zamiast na ungaged byly na gaged czy jakos tak czy to moglo miec znaczenie przy tym ze x3+l3 nie chcial sie odpalic ? jednak to nie to ;x po 5 godzinach walki chyba pozostane przy athlonie x3 mysle ze ten bios moze byc jeszcze niedopracowany poczekam na nowsze wersje . Edytowane 7 Grudnia 2009 przez hub3rtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) Jak to jest z tym wylaczaniem rdzenia w biosie.Opcje sa dwie: 0,1,2 oraz 0,1,3 ,a skad ja mam wiedziec ktory rdzen jest uwalony,czy dobrze kombinuje,ze moze to byc wlasnie ten 0?? Jak dla mnie powino byc takze 1,2,3. Musze zmusic dziada do pracy z L3 powyzej tego 1Ghz. Edytowane 7 Grudnia 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 widziałem gdzies na necie bios płyty gigabyte wygladało to mniej wiecej tak core 0 endabled/disabled core 1 endabled/disabled core 2 endabled/disabled core 3 endabled/disabled mielmy nadzieje ze inni producenci zrobią cos podobnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Przypominam! Dla dobra ogółu wskazanym wręcz jest wypisywanie serii oraz informacji dot odblokowania rdzeni / cache. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Athlon II 620 X4 unlock L3 @3,6Ghz real 1,33V 24/7 Edytowane 8 Grudnia 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Podaj serie. A tak nawiasem to skąd Ty bierzesz te procki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Podaj serie. A tak nawiasem to skąd Ty bierzesz te procki?? Ja skad je biore? bo ja wiem... same przychodzą :/ a tak na powaznie. Myslisz ze ci powiem ?! he Seria... APMW? oooo usuneliscie mi sygnaturke ;) Rozumiem ze tylko ja mialem oferty w syg. rikki.... a memel na to... Tiki ta... Dziekuję i poproszę 100% Edytowane 8 Grudnia 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 NeoMagNeT - Memel na tych prockach stara się zarobić to Ci nie powie, tylko na allegro coś mu nie schodzą. ;) Poza tym w wielu sklepach podają aktualne serie jakie mają na stanie więc tak najlepiej kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...