bleidd Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Jakoś się udało ale płyta teraz nie daje więcej jak 1,4V na proca :| gdzie przy Athlonie II X2 dawała nawet 1,6 ... Na razie zrobiłem tylko Cine, zaraz zapuszczam OCCT albo Orthosa Max stabilne da 1,4V (więcej nie mogę dać.. ;/) ------------- Ja dorzucę mój: Athlon II X3 425 CACYC AC 0938FPMW pełen unlock, 4 rdzenie, 6 MB L3 @ 3,52 GHz przy 1,4V (na więcej płyta nie pozwala) Scaliłem posty na prośbę Soboty dla połączenia wyniku z serią. Rikki. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ile max stabilnego HTT robią wsze Athlony?? U mnie udało się przekroczyć 270HTT mam 280 w miarę stabilne pytanie czy niestabilność powoduje wysokie HTT czy pamięci. Inne czynniki wyeliminowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Najgorszy AMD 45nm, jakiego mam/miałem, robił stabilne HTT 320 MHz. Jesteś oczywiście pewien, że problemem nie jest taktowanie SidePortu/HT-Linka/NB? Czasem lepiej jest ustawić taki sam mnożnik NB i HT, a SidePort najlepiej w ogóle wyłączyć jak się nie korzysta z integry. Jeśli to nie pomaga, to pozostają pamięci. Trzeba sprawdzić ile robią na najniższym mnożniku pamięci. Może ustawić tRFC 160 ns albo CR 1T. Sugerując się screenem z sygnatury to masz bardzo mały odstęp między tRAS a tRC - może w tym problem? Edytowane 4 Stycznia 2010 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Wygląda na to, że w Athlonach II X3 zaczynają się też trafiać Propusy :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Własnie do was pisze z 330mhz HTT TRFC0 TRFC1 popusciłem na 320ns ? w kazdym razie najwyższa wartosć Chciałem sprawdzic ile proc robi niestety 3650Mhzt to max na AC ... Ciekawe co diabeł powie pod FC....co ciekawe 3.55 robi na Vstock.. napiecie nawet 1.6 mu nie pomaga ...przy 3770 Mhz... HIHI bedzie diabelsko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Czyli jednak tRFC ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowszyuser Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) HTT 350Mhz (pierwsze z brzegu i na szybkiego) NB 2800, cpu 3,5Ghz, timingi(alfy) na auto wszystko na def V. wstal bez problemu i prime95 hula. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=931046 (pozdrawiam odwiedzajacych ;) ) edit: def vid 1,35 juz poprawilem i cos takiego... coz to jest ? ;) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=924965 (na codzien hula sobie na 3,7GHz 1,37V z NB2720Mhz cpu-nb 1,20V. nb 1,20V, z memkami @1100Mhz 5-5-5-15 DDR2 (2,0V) ....Jak ja lubie niskie V :P Edytowane 6 Stycznia 2010 przez nowszyuser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Powiem wam że zastanawiajacy jest wysoki VID tych procesorów.. 1.4V to nawet nie miały Windsory 90nm.... szybciej w 130nm w Axp .. Dziwne ... łednit jasne : mobacze na auto ustawiaja MAXVID... Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 NB Freq ma jakieś większe znaczenie dla wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowszyuser Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) taa.. w pcmark05 memory test 350pkt wiecej, 2400 a 2800nb. wiecej testow mi sie nie chcialo. wystarczyl mi ten jeden podczas testow taktowanie cpu, pamieci bylo jednakowe. Edytowane 6 Stycznia 2010 przez nowszyuser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 A to duża różnica? I ile V na 790GX jest bezpieczne? W sumie to już na def V nieźle się grzeje, to nie stary dobry 770, który miałem chłodny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Czyli jednak tRFC ;) .Jestescie wielcy :wink: Tyle walczylem,zeby przekroczyc htt 250,timingi w roznoraki sposob ustawialem,w koncu dalem na luz,bo myslalem ze pamieci nie bangla. A tu prosze,tRFC dalem na 350 i znowu wszystko pieknie hula :razz: Edytowane 6 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Panowie wyniki z dworu na AC freezer 64pro: Temperatura -3C Mobo wykazywało 10 CPU 26 ( Agreagat juz sie gotuje.... tylko zapinke mi wcieło ... ) Stay tuned zobaczymy co pod FC powie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Nie wytrzymalem i polecialem dzis po drugi procek :lol: Na 4 wstaje wsio,ale dziwne krzaki mam na pulpicie. Dopiero sie zabieram za niego,seria to: CACYC AC 0939BPMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Heh, taka sama, jak mój ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Na na 3 jajakch z L3 smiga jak ta lala na auto,ale na 4 ni cholery nie moge go ustabilizowac,niby nie lapie zadnych bluesreenow,ale caly pulpit jest w krzakach. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerry Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Wygląda na to, że w Athlonach II X3 zaczynają się też trafiać Propusy :(. Niestety właśnie mi się taki trafił :( Athlon II X3 435 CADAC AD 0930EPMW. Kupiony dzisiaj w proline. Jak zobaczyłem pudełko i przeczytałem serie to wiedziałem, że będzie problem, ale innych na stanie nie mieli, a musiałem odebrać zamówienie. Po przestawieniu odpowiednich opcji na płycie Asus M4A785TD-V EVO (bios najnowszy - dzisiaj aktualizowałem) jest wykrywany jako Phenom II X4 B35, ale ani w biosie ani CPU-Z nie wykrywa L3 :( Na razie dokładniejszych testów nie mam jak wykonać bo brakuje mi dysku (CPU-Z odpalałem z XP Live CD, na którym nie wszystko działa jak należy). Jedynie sprawdziłem, że jako X4 wstaje na 3600 (14,5x250) na def, ale nie jest stabilny. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez cerry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Udało i się zrobić stabilne 3,8GHz w 3D smarku vantage, wPrime, SPI, GTA IV, AOD, Boinc 3xmemetest dosowy. Ciekawa sprawa w Prime 95 wysypuje się pierwszy wątek a w OCCT następuje zwis, OCCT+ memtest to zamrożenie ekranu i tylko kursor myszki pracuje.... :blink: Puki co w żadnej z gier nie widzę niestabilności i w innych programach tez wiec procka uznaje za stabilnego- napięciu nie jest do codziennej pracy. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=939837 EDIT: I stabilne OCCT już jest :P Edytowane 18 Stycznia 2010 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianS Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Panowie: Płyta: MSI 770-C45 (najnowszy bios po aktualizacji) Procesor: AMD II X3 425 (Code name: Rana Build: 28) Pamięć: 2x2GB DDR3 CL9 1600 Mhz GoodRam problem z odblokowanie 4 rdzenia z tego co czytałem mam tak samo jak wszyscy do BIOSU wejdę później system bluescreeny i restarty Jeżeli chodzi o podkręcanie udało mi się go postawić na: Core Voltage: 1,45 Core Speed: 3219,9 Mhz Bus Speed: 238,5 Mhz HT Link: 2385,1 Mhz Odczyt z speedfan: Temp1. 47C Temp2. -128C Temp3. 41C Core: 37C przy zmniejszonym napięciu do 1,35 temp1. spada do 41C Jakie są bezpieczne wartości? Jak odblokowac tylko sam L3 Cache? Czy komuś udało się odblokować 4 rdzeń bez przykrych niespodzianek? jakie sa ustawienia w biosie procesora i pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 C45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianS Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 C45 Próbowałem tego sposobu i dalej to samo przy uruchamianiu systemu odrazu bluescreen i restart :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 czyli L3 masz uwalone i nie bedzie dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Takiego o to screena znalazłem u konkurencji też na p :rolleyes: Wynik ciekawy :] http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=937622 Edytowane 9 Stycznia 2010 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) U konkurencji,czyli na pclolu i screen memela vel nowyuser :lol: A wynik bez rewelacji. Ja jutro pobawie sie swoim nowym nabytkiem,ale z tego co patrzylem na szybko to na 1,35V dobije do 3,6,czyli jak poprzednia sztuka,z jedna mala roznica,tu mam juz L3 :wink: Edytowane 9 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 U konkurencji,czyli na pclolu i screen memela vel nowyuser :lol: A wynik bez rewelacji. Ja jutro pobawie sie swoim nowym nabytkiem,ale z tego co patrzylem na szybko to na 1,35V dobije do 3,6,czyli jak poprzednia sztuka,z jedna mala roznica,tu mam juz L3 :wink: W takim razie czekam na screeny podobne jak powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 To czekaj :lol: Gdybys wrzucil screen,gdzie na takim napieciu leci 4Ghz to rozumiem,ze jest sie czym podniecac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 To czekaj :lol: Gdybys wrzucil screen,gdzie na takim napieciu leci 4Ghz to rozumiem,ze jest sie czym podniecac. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=818135 źródło: ripping.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Takiego o to screena znalazłem u konkurencji też na p :rolleyes: Bedziesz teraz za memela wrzucal jego wyniki ? Zbanowali go i biedak nie może się pochwalić swoimi kolejnymi wynikami bez rewelacji ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Bedziesz teraz za memela wrzucal jego wyniki ? Zbanowali go i biedak nie może się pochwalić swoimi kolejnymi wynikami bez rewelacji ? :(Problem masz czy po porostu zazdrościsz?? To że wrzuciłem nie znaczy że będę wyniki memela wrzucał. Mam prawo do pisania o czym chce w ramach regulaminu i wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchazory Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Sory za mały offtop ale byłem dzisiaj na giełdzie i widziałem Athlona II x4 w mniejszym pudełeczku więc biorę je do ręki i oglądam. Na pudełku pisze Athlon II with Heat Sink fan czy coś podobnego. Gość mi mówi że nowe chłodzenie teraz dają. Ma je ktoś z was może? Jest lepsze od klasycznego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...