suchyjastrzab Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Dla sportu zawsze można sprawdzić, ale mi się też nie chce. Jak zabraknie mocy na trzech, to sprawdzę na czterech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Jakiego napięcia nie przekraczać przy AII 250 przy ustawieniu na codzień? 1,425V będzie bezpiecznie? Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 W następnym tygodniu powinienem go właśnie mieć i chcę wiedzieć ile nie przekraczać ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Na lepszym chłodzeniu można spokojnie dać 1.5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Chłodzenie będzie Karakorum, ale nie chce go tak katować. Athlon'y II podkręcająsię tak samo jak Phenomy? Czyli taktowanie pamięci nie zależy od mnożnika? Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Do 1,45V powinien dawać radę przy względnie niskich obrotach. Jakbyś miał WC to 1,5V na codzień nie byłoby groźne ;) A tak się pochwalę dzisiejszym wynikiem, nic wielkiego ale Auras na więcej nie pozwala, stabilności nie sprawdzałem, było zdecydowanie za ciepło już w idlu. Dobiłem też do 4GHz ale przy wyższym napięciu i tam mój Wave już udowodnił, że nie został stworzony do chłodzenia takich procesorów. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=878846 (napięcie w biosie było ustawione na 1,5V, więc albo cpu-z przekłamuje albo mobo zawyża) Sprawdziłem też podatność na OC bez 4 jajka i cachu, bez różnic więc 4 rdzeń jest chyba całkowicie sprawny. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Athlon'y II podkręcająsię tak samo jak Phenomy? Czyli taktowanie pamięci nie zależy od mnożnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Taktowanie pamięci zależy od dzielnika i HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 To ta sama technologia, a jak widziesz Athlony II odblokowują się na Phenomy co świadczy o tym że to dokładnie to samo ;) Athlony II X2 są trochę inne bo mają fizycznie tylko 2 jajka i więcej L2, ale OC jest takie samo (w sensie że kręci się w ten sam sposób). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 No i to mi się podoba, czyli tak ogólnie to przy oc/ względem K8 różnią się tylko tym sposobem uzyskiwania taktowania pamięci? I nie wiecie czy M3A78-T ma mnożnik Northbridge? Jest to dośc nowa konstrukcja to raczej ma, ale wolę się upewnić ;] Przy Phenomach wypadłem z obiegu jeśli chodzi o o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Powinna mieć bo to jedna z podstawowych opcji przy OC, chociaż z nowszymi Asusami były takie akcje że tego brakowało przez co OC kończyło się w granicach HTT 230-240, w zależności od procka, ale nowe biosy naprawiły ten karygodny błąd. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 A jak to w biosie jest podpisane? Northbrigde multiplier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tak, lub podobnie np NB multipier itp, na pewno poznasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Jak dostałem opakownie odrazu wiedziałem że nie będzie możliwości odblokowania L3. Nowe opakowania sa o wiele mniejsze, i co za tym idze nowa seria i chyba wszytskie są już na Propusie, przynajmniej tak mi się wydaje. Mimo to napięcie 1.425 chłodzenie scythe mugen 2 i 3,6 ghz. Myślałem o czymś więcej ale uznałem że to napięcie będzie bezpieczne. To mój pierwszy procesor od AMD, i mam nadzieje że dobrze poustawiałem opcje w biosie. Największy problem mam z pamięciami. Ustawione na 1490 mhz cl9 1.88v a mimo to nie przechodzą testu ram w prime95 chociaż grać można bez problemu... A podobno te goodramy osiągają 1800mhz na cl9 na napięciu niższym niż moje. Jakieś propozycje? Edytowane 12 Grudnia 2009 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Mógłbyś dać foto tego opakowania?? Czyli jednak Propus jest do dostania w sklepach xD Ale jak znam życie to i tak jeszcze jakiś czas będą ładować odpady z Denebów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Napięcie spokojnie możesz dać wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Napięcie dla procesora czy dla ram'u? Zdjecie i dla porownania kość ramu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 GeMtin1, z takiego właśnie pudełka wyciągnąłem procka, który się odblokował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 GeMtin1 Podaj jaką masz serię procka, może jednak ma L3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) jutro jadę zamówić sprzęt do nowego pc (w końcu kuffa :mur: ) jakich serii procesorów unikać? zamawiam x4. dziękuję :) Edytowane 13 Grudnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ustawaiłem zgodnie z radą meeron'a na Hybrid i auto później per core(-2%) i na końcu all core(-2%) i niestety za kazdym razem system ładował się bez problemu a cpu-z nie pokazywało L3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Czyli masz najprawdziwszego Propusa a nie przemianowanego Deneba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 prznar1, unikaj steppingu AADAC, szukaj AACYC GeMtin1, spróbuj może innego biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Brzydal X3 425 w akcji: 4496,13 MHz @ 1,557 V na Zelmerze CNPS10X Extreme. Oczywiście tylko do valida :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 luk1999, ładne takty, wspomagałeś je temperaturą otoczenia ? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Płyta poszła na parapet ;). W temperaturze pokojowej (23-24 *C) zrobił 4347 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Szkoda że ja nie mam parapetu pod ręką ;) (poddasze) Ładne takty, ja po świętach inwestuje w jakieś lepsze chłodzenie to jeszcze trochę pomęczę mojego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Najprawdopodobniej w weekend luka proc wyląduje pod FCtem. Skoro na Air robi ~4.5 GHz to mam nadzieje, że 5G pęknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...