xslimakx Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Witam! Wiem ze bylo wiele razy ale jeszcze raz to zapodam bo jakos nie moge znalesc informacji ktora mnie interesuje... chce zlozyc komputer ktory bedzie dzialal 24 godziny na dobe ma sluzyc do przegladania netu sciagania danych itp musi byc suuper cichy co mi polecicie: 1. jaki procek?? 2. jaka plyta??? 3. jaki radiator?? (bo wiatraczek odpada) 4. jaki zasilacz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noso Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 sio szukaj lamo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To czy będzie cichy zależy tylko od zainstalowanego wiatraka bądź WC (z tym będzie naprawde cicho) A co do reszty to sam powinieneś wiedzieć na co Cię stać lub co preferujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Proc 486, Karta garfiki Cirrus Logic GD5446, Płyta <span style="color:red;">[ciach!]</span>a obojętnie jaka pod 486, do tego zasilak 200 watt, barracude jaką i będzie cicho :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 dzieki za nic panowie... A do powiedzmy jakiegos pentiumka 1Ghz dokupie zasilacz bez wiatraczka tylko z radiatorkiem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja mam obudowe Modecom cybermirror - zasilacz calkiem cichy. Do tego antek1.7 i Zalman CNPS 6000CU. Zalman z wiatraczkiem na 1400obr(bardzo cicho), ale jesli jakis slabszy procek - to wiatraczek mozna wywalic. www.4maxcool.com.pl byla jakas taka stronka - tam czegos poszukaj. noso: a kto ci kaze odpowiadac ? Sie nie podoba, to nie odpowiadaj :!: :!: :!: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 sio szukaj lamo wiesz ze owoca mozesz dostac za takie txty :x znalazl sie kozak :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 sio szukaj lamo wiesz ze owoca mozesz dostac za takie txty :x znalazl sie kozak :? dokladnie juz widze ktoras z kolei taka wypowiedz od ciebie :evil: a co do tematu to podaj jaka kwote chcesz przzeznaczyc na tego kompa to sie zastanowimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 uhuh sam radiatorek na procu to zsensownych chyba tylko jakaś via EPIA z cyrixem.... jak nie chesz na tym grać to wystarczy :) gdzies widziałaem jakieś zasiłki bez wiatraka... ale nei pamiętam gdzie... jak znajde to wrzuce adres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 jezeli ma to byc komp do sciagania plikow i do netu to porponuje cosik takiego: plyta: Shuttle ak32a(stabilna, viakt266a,radiator na chipsecie) grafa: GF2MX400(do takiego kompa wystarczy, zamiast wentyla na grafie mozesz radiator wpakowac lub kupic taka bez wentyla) proc: Athlon 1700XP(malo sie grzeje, dostarczany cooler z nim jest bardzo cichy a go odpowiednio chlodzi) zasilacz: modecom 350watt mam go i on wydaje moze jakies 5-10db glosnosci......ma regulacje obrotow sam reguluje na wyzsze jak pobiera wiecej mocy) dysk: moze byc baracuda,moze WD,moze maxtor to zalezy od ciebie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 sio szukaj lamo yellow card :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Nie wiem co to znaczy ze chcesz miec bezglosnego kompa ale ja zmienilem chlodzenie na Volcano 7+ ustawilem go na 5V i chodzi praktycznie bezglosnie. Ja tez mam kompa wlaczonego 24 h i nie mam problemu. Producent podaje ze przy 6,5 V ma 24dB wiec przy 5V bedzie mial kolo 20 dB. Wydaje mi sie ze to nie jest za glosno. Jeszcze pozostaje sprawa zasilacza. Ja mam zwykla 300W Codegena ale chodzi cicho. Nie wiem u mnie to jest dzwiek jak cichy szmer fal morskich podczas delikatnej wiosennej bryzy w muszli latem :wink: :wink: :D :D :D :D wiosenna bryza w muszli latem to mi wyszlo. A powaznie to naprawde nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 No wiec tak komp ma chodzic 24h na dobe sciagac sobie a to pliczki z netu albo po prostu zeby byl wlaczony zebym mogl smsy wysylac z gg korzystac i ogolnie tylko to do gier itp mam tego kompa co teraz kwota do jakiej ma byc no coz im taniej tym lepiej nie bede ukrywal ;) powiedzmy 1500zl i monitor to albo podepne ten co mam albo pod telewizor go podepne. Wajcha: Ja tez mam wlasnie V7+ i powiem ci ze chodzi na low czyli srednio ma ok 3200 obrotow i kurcze troszku to jednak slychac :( w kazdym razie bardziej niz mojego poprzedniego boxowego coolera od P4... hehe ladnie to ujoles ;) to i ja sprobuje.... U mnie dzwiek jast jak dzwiek wodospadu... powaznie jak komp chodzi to spac nie moge :( na noc okrywam go kocem to jest ciszej ale boje sie ze sie w koncu cos schajca bo bedzie za goraco :( Najchetniej bym kupil sobie jakiegos kompa powiedzmy kolo 600Mhz moze troche wiecej pozdejmowal wiatraczki i zostawil same radiatorki o ile z tym wiekszego problemu nie bedzie to pozostaje kwestia wlasnie zasilacza no bo on tez bardzo chalasuje widzialem na sieci modele bez wiatraczka z samym radiatorem ale one sa po 800zl + wiec one odpadaja a nie wiem czy ze zwyklego radiatora mozna wyciagnac wiatraczek i zastapis go jakims radiatorem montowanym powiedzmy z jednej i z drugiej strony obudowy zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Słuchaj ty masz V7+ ustawionego na 6.5V to jest poziom LOW. I on u mnie jest slyszalny. Moj V7+ chodzi na 2446 obr mozesz mi wierzyc ze go nie slysze. Jak to zrobic?? To proste. To 15 sek roboty. Wystarczy ze wezmiesz wtyczke, ktora podlaczasz Volcano do zasilacza i w niej sa dwa kable (czerwony i czarny) wystarczy ze wyciagniesz czerwony i wlozysz go po drugiej stronie zlacza. Nie wiem czy jakos jasno sie wyrazilem ale jak to zrobisz to ustaw go na HIGH bo na low wentylator stoi. Jednym slowem na chlopski rozum. Wyciagnij czerwony kabelek ze zlacza ktory jest w skrajnej dziurce (musisz uzyc do tego srubokretu bo koncowka dziala na zasadzie haka rozporowego). I wyciagnij go (poradzisz sobie) i przeloz na przeciwlegly koniec. Do dziurki po drugiej stronie zlacza. I ustawm na HIGH koniecznie A wodospad byl dobry. Zawsze mozesz kupic http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1869 Zobacz to sa maty wygluszajace. A jak ci ciagle za glosno to polecam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5836 12 dB to juz nikt nie slyszy. Mozesz tez zmniejszyc moc zasilacza to bedzie chodzi cisziej ale to nie jest najszczesliwszy pomysl zwlaszcza ze komp ma chodzic 24 h. Bo wiesz problem polega na tym ze chlodzenie jest wrogiem wyciszenia Poczytaj FAQ tam jest na ten temat wszystko napisane A wodospad moze byc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1869 Pod tym linkiem sa te maty bo w tej odp. wyzej cos spieprzylem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...