Skocz do zawartości
kordus

SŁaba Wydajnosc Pc ! Help!

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy to dobry dział jezeli nie to prosze o przeniesienie.

Mam dobry pc i słaba wydajnosc w grach, w call of duty 4 nawet do 70-80 fps potrafi mi spasc na MINIMALNYCH ustawieniach.

SETUP:

8800 GTS gainward 512mb

chiefteck 450

plyta g:msi k9n neo v1

3gb ram ddr2 800 mhz

AMD athlon x2 dual core 4000+ 2.1 ghz !

KOMP PO FORMACIE I WSZYSTKO JAK TRZEBA !

w grach gdy patrze w niebo mam uzycie procesora ok 30-40, gdy patrze na cos wiekszego to mam nawet 95 procent !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobry pc i słaba wydajnosc w grach, w call of duty 4 nawet do 70-80 fps potrafi mi spasc na MINIMALNYCH ustawieniach.

moze ne jest to super sprzet za 5k ale daje rade we wszystkich najnowszych grach.

:rolleyes: :rolleyes:

a co twierdzisz ze 3gb i 8800 to słabizna ?

Akurat ilosc ramu i grafika nigdy mnie szczegolnie nie podniecały :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta graficzna jest faktycznie dobra, ilość ramu wystarczająca...ale wszystko psuje Ci słaby proc...niestety ale ten X2 na standardowych ustawieniach strasznie dławi ta karte, więc nie dziw się że masz takie spadki FPS. Ta płyta główna MSI powinna umożliwić jako takie podkręcanie, więc zabierz się do roboty i spróbuj podkręcić tego AMD najwyżej jak sie da żeby zniwelować tą przepaść między CPU a kartą graf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi