Skocz do zawartości
romega2

Laptop Do Gier Do 4k

Rekomendowane odpowiedzi

latwo powiedziec, ale potrzeba mi tego kompa na studia i watpie, zeby w przyszlym akademiku lub stancji chcialbym miec stacjonarke. Wiem, ze bardziej oplaca sie stacjonarny, ale w moim przypadku nie wchodzi to w gre

Edytowane przez romega2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem najlepiej Y550 ten ktory podał kaCuCh jednak nie w tym sklepie , przeplacac ponad 400zł za nic lekka przesada. Poczytaj recenzje tego Y550 moze CI sie spodoba, jest lepiej wykonany od MSI, jednak lenovo=renoma, ten y550 jest napewno wydajny i spokojnie go znajdziesz za 3550 , a za 3600 to juz na 100% (chocby na allegro), euro rtv 3700. A za 4,5 tys masz y550 z jeszcze lepszym procesorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.komputronik.pl/Notebooki_i_netb...pelny,id,63510/

http://www.komputronik.pl/Notebooki_i_netb...pelny,id,63511/

Ja bym szukał taniej jednego z powyższych. na pewno tego z p8400 dostaniesz za 3999. Dlaczego ? z prostej przyczyny dostajesz 'stacjonarnego' notebooka, z większą matrycą. Powinno to wpłynąć na komfort pracy, Procesor jest trochę szybszy ale okupione jest to większym TDP, natomiast karta to jest to samo co Lenovo, róźnica to zastosowany proces technologiczny 55nm lenovo i 65nm ariston. Przełożenie? kilka stopni róźnicy. Dodatkowo klawiatura ma pełnowymiarowy blok numeryczny. Na koniec plus to obudowa dość klasyczna, jeżeli mogę wyrazić opinię o w.w. lenovo, nie wątpię że wygląda efektownie moja toshiba też wyglądała efektownie, jednak na błyszczącej klapie strasznie rysy widać, i bardzo łatwo się brudzi.

Niestety nie znalazłem żadnej opini o tych laptopach więc to co pisze tylko moje odczucie po przejrzeniu specyfikacji i zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po krótce opowiem o moich pierwszych dnaich zabawy z Y550. Lenovo charakteryzuje się bardzo cichą pracą, nie nagrzewa się, GT130M > 9600M GT, Pamięci DDR3 1066> DDR2 800, Jestem zachwycony możliwościami multimedialnymi Y550 (głośniki i matryca), może dlatego, że mój poprzedni notebook to był FSC Lifebook S7210, który był dedykowanym rozwiązaniem dla biznesu (leciutki, na baterii 5,5h). Bateria trzyma 3,5 - 4h przy oszczędnym trybie i zabawie z internetem co jest wegług mnie bardzo dobrym wynikiem (spodziewałem się max 3h). Faktem jest ze obudowa się palcuje ale coż, jak jest czysta to świetnie wygląda :) Możliwości graficznych jeszcze nie sprawdzałęm bo nie mialem kiedy ale Vista pokazuje wydajność graficzną na poziomie 5,6 ptk. I powiem tyle na koniec Lenovo > Aristo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi