Markus1 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Witam Mam sprzęt jak w podpisie. Problem polega na tym, że jak tylko zmienię sterowniki nvidia na nowe (zawsze instaluję nowe WHQL) jak się tylko pojawią to po włączeniu komputera pojawia się komunikat "Input not supported" i ekran jest czarny. Początkowo poradziłem sobie z tym ale w ten sposób: 1. Podłączyłem 2 monitory kablami DVI zobaczyłem wtedy ekran tylko na starym monitorze (Nec 20" lcd). 2. zmieniłem ustawienia w panelu sterowania Nvidia tak, że wskazałem monitor jak pierwszy nowy monitor IIYama. 3. restart kompa 4. Odłączyłem starego NEC-a 5. Włączyłem komputer ponownie i ustawiłem właściwie rozdzielczość- wszystko działało jak trzeba. Niestety pozbyłem się już starego monitora i mam tylko ten nowy. Podkusiło mnie zmienic stery na nowe (bo się pojawiły). Usunąłem stare i zainstalowałem nowe i się zaczęło. Wyskoczył w/w komunikat i zero obrazu. Pomyślałem, że jak przeinstaluję windowsa (łącznie z formatem partycji) to problem zniknie. Nic podobnego. Komunikat wyskakuje od razu po instalacji sterownika grafiki. Stery instalowałem 3 różne (także bety) i bez rezultatu. Przypuszczam, że może to być źle ustawiona domyślna rozdzielczość ekranu. Czy można przeedytować jakiś plik konfiguracyjny i ustawić domyślne odświeżanie, rozdzielczość itp? w tryb awaryjny oczywiście mogę wejść. PS Zmieniłem grafikę na Ati i jak ręką odjął ten gtx 260 Gigabyte miał jakiegoś buga. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyt Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam, Ja mam podobny niestety nierozwiazany problem. Moj zestaw to: OS: Vista x64 GPU: Gainward GTX 260GS LCD: iiyama 2409-hds Poczawszy od sterownikow 185.85 nie dziala moj LCD na DVI, wyskakuje komunikat (input not supported). Oczywiscie postanowilem zainstalowac starsze sterowniki, aczkolwiek nie wzystko wrocilo do normy. Normalnie moge odpalic windowsa, natomiast znow mam input not supported jak wlaczam jakas gre np. Prototype, czego nie bylo wczesniej. Wiem, ze jest jakis problem z rozdzielczoscia, albo odswiezaniem. Moje pytanie brzmi, czy ktos wie jakie jest zrodlo problemu i czy jest jakis sposob aby to obejsc/naprawic? Zawsze moge wyciagnac d-suba, na ktorym wszystko dziala, ale nie traktuje tego jak rozwiazanie priblemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...