Skocz do zawartości
trismus

Komp "tymczasowy"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kilka dni temu zjarał mi się komp a ponieważ mamy kryzys to nie chcę wyrzucać kasy na jakiegoś porządnego sprzęta. Przynajmniej nie w tym roku :sad: . Mam kilka starych części i chciałbym je wykorzystać. Oto one:

procesor C2D E6600

mobo Foxconn P35A-S

PSU Be Quiet Stright Power 600 W

Prosiłbym o pomoc w wyborze Grafiki i Pamięci.

Komputer służyłby do grania i grafiki 2D (3D w małym stopniu). Gram w niskiej rozdzielczości 1280x1024. Dobrze by było żeby nowsze tytuły w miarę chodziły jeszcze przez jakiś rok (potem kupię nowego kompa).

Procka zamierzam podkręcić na tyle żeby, przy dobrym chłodzeniu powietrznym, stabilnie chodził 24/7 jeśli zajdzie taka potrzeba (3 GHz da radę przy TR Ultra-120 Extreme?). Karta graf. którą mi polecicie powinna współpracować z TR HR-03 Rev. A.

Dziękuję i czekam na pytania/odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus 9600 gso + 2x2G goodram 800 cl5 , w sumie jakieś 440zł

Dzięki. A że sie tak głupio zapytam - te 384 mega ramu na tym asusie to nie za mało czasem? No i czy się dobrze kręci? I na koniec: czy odczuję różnicę między tym 9600 GSO a jakimś starym GF 7900 GT, którego przed chwilą znalazłem na dnie szuflady?

Sorry za upierdliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten radek jest troszki drogi jak na kartę której podstawowym zadaniem jest sprawić żeby mi Wiedźmin nie kaszlał :wink:

Jakoś ten rok (maksymalnie) przeciągnę. Nie gram za dużo.

A co złego jest w tych goodramach? Nie da się z nimi wykręcić E6600 na 3 GHz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ D3s3rttt

Z tymi Kingstonami i GoodRamami, to nie przesadzaj. Zwłaszcza, że w tej cenie, co podałeś są OCZ 1066MHZ, które i tak są od nich lepsze.

Przede wszystkim nie wiem co za sens jest proponowanie RAMu 1150MHZ, gdy 1066MHZ można dostać za 230 zł (GoodRAM PRO).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, chciałem je w tym komputroniku kupić. A te Goodramy PRO to tylko 1 GB tam są.

To któreś z tych? Bo osiemsetek jakoś nie mogę znaleźć.

http://www.agito.pl/ddr-2/goodram-pro-ddr2...607.345496.html

http://www.agito.pl/ddr-2/goodram-pro-ddr2...607.345497.html

Edytowane przez trismus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi