nomad Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Witam, wybiegając trochę w przyszłość to czy w chwili ukazania się nowych Athlon'ów 3200+ z fsb 200Mhz posiadacze Epox'ów 8RDA+ będą mogli skorzystać z tego proca. Czy konieczny będzie upgrade bios'u 8RDA+ albo, czy już tylko posiadacze 8RDA3+ nacieszą się tym procesorem. Sam posiadam Epox'a 8RDA+ rev 1.1 i jestem ciekawy czy na "surowo" moja mobo obsłuży tego Athlona. Dzięki Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 zobacz w moj podpis ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 100% będzie chodził :D a ja sie zastanawiam czy na moim Winfaście dam rade rzucić fsb 220 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Dzięki za info. Przyszłość wygląda różowo. Dobrze więc, a myślicie, że jak dodam do tego proca DDR400 w dual'u to wszystko będzie cacy, czy stabilność systemu może kuleć. Może wtedy platforma AMD pokaże pazurki? POzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Dzięki za info. Przyszłość wygląda różowo. Dobrze więc, a myślicie, że jak dodam do tego proca DDR400 w dual'u to wszystko będzie cacy, czy stabilność systemu może kuleć. Może wtedy platforma AMD pokaże pazurki? POzdrawiam A nie pokazała ? 8O Już dawno dawno temu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ==>Grinch Owszem pokazała, ale przyznasz, że na obecną chwilę są one troszeczkę przypiłowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 zobacz w moj podpis ;) I domyślam się że niemasz żadnego VMODA i tych innych spraw, bo przecież RDA+ ma problem z bujaniem się po wysokich FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 nie mam zadnego moda , tylko wentyl na NB bo sie piekielnie grzeje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 zobacz w moj podpis ;) I domyślam się że niemasz żadnego VMODA i tych innych spraw, bo przecież RDA+ ma problem z bujaniem się po wysokich FSB. Zależy jaka rev. płyty i rrev. mostka. Ja na swoim rev. 1.1 mostek C1 spokojnie osiągam stabilne 230fsb pamieci synchro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ==>Grinch Owszem pokazała, ale przyznasz, że na obecną chwilę są one troszeczkę przypiłowane. OK, ale porównaj ceny. KOmu się chce wydawać 700zł za P4 2Ghz jak moze kupić XP 1,7+ i spokojnie zakręcic do 2Ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 u mnie tak jak w podpisie :P :twisted: Spokojnie bez moda leci na fsb 440 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 no nie mówcie że P 4 nie da się kręcić. Grinch przegina bo pentaki też się mogą bujać wyżej niż intel ustawił ale ile osób ma teraz pentiuma :?: nie ta cena i nie te możliwości. :( :) AMD RZĄDZI NA RYNKU I NA FORUM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Dobra, dobra, a teraz mam tu problem, bo w wersji mojego biosu FSB maksymalnie to 166 i co, czeka mnie upgrade biosu z tego co tu kumam. Co o tym sądzicie???? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 a w moim biosie fsb200 czeka mnie upgrade pamieci na pc3200 :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 no nie mówcie że P 4 nie da się kręcić. Grinch przegina bo pentaki też się mogą bujać wyżej niż intel ustawił ale ile osób ma teraz pentiuma :?: nie ta cena i nie te możliwości. :( :) AMD RZĄDZI NA RYNKU I NA FORUM :) Ja nie mówie że się P4 nie da kręcić, chodzi mi tylko że są DROGIE ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ludzie!? A co jest konieczne aby w biosie mieć możliwość ustawienia fsb na 200mhz. Czy musi być to specjalny egzemplarz 8RDA+, czy wystarczy tylko upgrade bios'u. Posiadam jak wcześniej pisałem Epoxa rev1.1 i mam mały dylemat co do możliwości osiągnięia 200-ki. POzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Ludzie!? A co jest konieczne aby w biosie mieć możliwość ustawienia fsb na 200mhz. Czy musi być to specjalny egzemplarz 8RDA+, czy wystarczy tylko upgrade bios'u. Posiadam jak wcześniej pisałem Epoxa rev1.1 i mam mały dylemat co do możliwości osiągnięia 200-ki. POzdrawiam NO zależy od modelu te pierwsze coś cięzko na 200fsb chodziły, potem stopniowo coraz lepiej ażw końcu jest zaczepiście :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Ludzie!? A co jest konieczne aby w biosie mieć możliwość ustawienia fsb na 200mhz. Czy musi być to specjalny egzemplarz 8RDA+, czy wystarczy tylko upgrade bios'u. Posiadam jak wcześniej pisałem Epoxa rev1.1 i mam mały dylemat co do możliwości osiągnięia 200-ki. POzdrawiam NO zależy od modelu te pierwsze coś cięzko na 200fsb chodziły, potem stopniowo coraz lepiej ażw końcu jest zaczepiście :DHehe, Holman ma "tego pierwszego" i śmiga na 219MHz :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Ludzie!? A co jest konieczne aby w biosie mieć możliwość ustawienia fsb na 200mhz. Czy musi być to specjalny egzemplarz 8RDA+, czy wystarczy tylko upgrade bios'u. Posiadam jak wcześniej pisałem Epoxa rev1.1 i mam mały dylemat co do możliwości osiągnięia 200-ki. POzdrawiam NO zależy od modelu te pierwsze coś cięzko na 200fsb chodziły, potem stopniowo coraz lepiej ażw końcu jest zaczepiście :DHehe, Holman ma "tego pierwszego" i śmiga na 219MHz :P.Farciarz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Zależy jaka rev. płyty i rrev. mostka. Ja na swoim rev. 1.1 mostek C1 spokojnie osiągam stabilne 230fsb pamieci synchro. wyciągasz 460MHz (nie ważne na jakich timingach) na tych Kingstonach 333MHz co masz w podpisie?? Podaj na jakich timingach (tak z ciekawości) i przy jakim napięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 NIe na kingstoanch, już pisałem w innym wątku że na TwinMOSA'ch 400Mhz. Na Kingstonach dochodze do 200Mhz niechce ich bardziej męczyć (pewnie by nie poszły wyżej :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Grinch napisał: NO zależy od modelu te pierwsze coś cięzko na 200fsb chodziły, potem stopniowo coraz lepiej ażw końcu jest zaczepiście Teraz mam pytanie jak się dowiedzieć czy posiadam mobo tę zaczepistą. Z tego co sprawdzałem WCPUID'em stepping mam A2. I co, znaczy to, że mogę zapomnieć o fsb200. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Zależy, zobacz co napisał Mateoosh :) Myśle że na tym A2 będziesz miał stabilne 200 fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 W poniedziałek lub wtorek zamawiam takiego epoxa oraz twinmosy 256/333 w tym samym czasie zamwiam WC z cpc za 109zł zestaw. czy z moją grafiką bedzie ogromny problem z 1700+@ ? chciałbym osiagnac 2800+ stabilne mam dobrej seri procka. PS: kumpel czyscil powietrzem ze spray'a GF2 64 400TV i przez pewien czas nie wstawała, mineło kilka dni i na farta przed wystawieniem na allegro jako uszkodzona właczyła sie ! Czy warto w taki sprzet zainwestowac z 8dyszek? Z radiotorkami i coolerem nvidi chyba zakupiony a 4maxie. Jesli wstała wtedy to bedzie juz dziabała i dziabała a moze prawdopodobienstwo ze do wakacji nie dozyje jest tak ogromne ze lepiej zalac sie za te 80zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 W poniedziałek lub wtorek zamawiam takiego epoxa oraz twinmosy 256/333 w tym samym czasie zamwiam WC z cpc za 109zł zestaw. czy z moją grafiką bedzie ogromny problem z 1700+@ ? chciałbym osiagnac 2800+ stabilne mam dobrej seri procka. PS: kumpel czyscil powietrzem ze spray'a GF2 64 400TV i przez pewien czas nie wstawała, mineło kilka dni i na farta przed wystawieniem na allegro jako uszkodzona właczyła sie ! Czy warto w taki sprzet zainwestowac z 8dyszek? Z radiotorkami i coolerem nvidi chyba zakupiony a 4maxie. Jesli wstała wtedy to bedzie juz dziabała i dziabała a moze prawdopodobienstwo ze do wakacji nie dozyje jest tak ogromne ze lepiej zalac sie za te 80zl powietrzem czyscil?? co to za uszkodzenie bylo?? ja swoja zalalem klejem na miedzi (nozki pamieci) ,ale szczoteczka do zebow i ocet zrobily swoje,smiga i nie sadze zeby padla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 wiesz jaki daje efekt powietrze konkretnie wstrząsniete i przekrecone o 180C? psikasz i na grafice pojawia sie szron :) poprostu epoka lodowcowa :) on zanim ręke odsunoł widocznie juz stało sie to co nie powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...