Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Tagan Tg900w U33 2-force Ii Series

Rekomendowane odpowiedzi

Tagan TG900W U33 2-FORCE II Series

Specyfikacja:

PDF

Zasilacz wielkością odpowiada konstrukcjom Tagana sprzed paru lat, np 480W U22.

Obudowa jest pomalowana czarną farbą, ma ciekawe motywy azteckie po bokach.

Kable długości 50cm PCI-E - ledwo wystarczają......

Wkrótce zostaną zamieszczone zdjęcia - :)

Pytanie do ekspertów:

To ja mam pytanie zonka - do ekspertów......

Wczoraj przesiadłem się z Tagana 480W U22 - na Tagana 900W u33 2-force i........

Obecnie mam zestaw taki jak z sygnaturki ale zamiast GTX260 mam 8600GT - pasywną....

I zaobserwowałem, iż nawewt pod pełnym obciążeniem - wentylatory w zasilaczu stoją w miejscu!!!

Czy jest możliwe, że chwilowa konfiguracja jest na tyle mało prądożerna - że układy sterujące zasilaczem nie włączają wiatraków ze względu na małe obciążenie - czy raczej jest to walnięta jednostka?

Od tygodnia idą do mnie 2xGTX260..... jak dojdą to się okarze - ale może ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadniem.....

Wiem, że napięcia mieży się miernikiem a nie sprawdza programem odczytującym sensory z płyty głównej - ale ciekawa sprawa - te sensory pokazują na +5V - 4.80(4.75).... co mnie zaniepokoiło...... natomiast 3.3 i 12 są powyżej a nie poniżej tak jak na +5v

No to jak zna ktoś rozwiązanie kwestii wentylatórów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden ze mnie ekspert :wink: ,ale wydaje mi się, że niedziałające wentylatory to nie najlepszy objaw.Jedyna znana mi firma ,która ma takie półpasywne zasilacze to Tacens.Tyle,że chwalą się tym w materiałach reklamowych na prawo i lewo.Zresztą nic dziwnego. Jest to spora zaleta.Gdyby ta sama sytuacja miała miejsce u Tagana ,to jestem przekonany, że byłby to jeden z najmocniej podkreślanych atutów.Co prawda występuje tu TSCT (Tagan Silence Control Technology), ale jego zadaniem jest utrzymywanie jak najmniejszych obrotów zasilacza do 75% jego max.obciążenia.Czyli Twój zasilacz powinien się wolno bo wolno ale jednak toczyć :wink: .Tak jak pisałeś sprawdż to jeszcze na GTX 260 ale pomyślałbym przy okazji o wysłaniu na gwarę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Zasilacz jest uszkodzony i może się to źle skończyć (np. dla dysku)

2) Zasilacz jest za mocny do konfiguracji, dlatego napięcia wyglądają tak a nie inaczej...

Zasilator odesłany - przysyłają nową sztukę....

Nowa sztuka doszła, pracują oba wentylatory....

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi