TomaszPaweł Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Tagan TG900W U33 2-FORCE II Series Specyfikacja: PDF Zasilacz wielkością odpowiada konstrukcjom Tagana sprzed paru lat, np 480W U22. Obudowa jest pomalowana czarną farbą, ma ciekawe motywy azteckie po bokach. Kable długości 50cm PCI-E - ledwo wystarczają...... Wkrótce zostaną zamieszczone zdjęcia - :) Pytanie do ekspertów: To ja mam pytanie zonka - do ekspertów...... Wczoraj przesiadłem się z Tagana 480W U22 - na Tagana 900W u33 2-force i........ Obecnie mam zestaw taki jak z sygnaturki ale zamiast GTX260 mam 8600GT - pasywną.... I zaobserwowałem, iż nawewt pod pełnym obciążeniem - wentylatory w zasilaczu stoją w miejscu!!! Czy jest możliwe, że chwilowa konfiguracja jest na tyle mało prądożerna - że układy sterujące zasilaczem nie włączają wiatraków ze względu na małe obciążenie - czy raczej jest to walnięta jednostka? Od tygodnia idą do mnie 2xGTX260..... jak dojdą to się okarze - ale może ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadniem..... Wiem, że napięcia mieży się miernikiem a nie sprawdza programem odczytującym sensory z płyty głównej - ale ciekawa sprawa - te sensory pokazują na +5V - 4.80(4.75).... co mnie zaniepokoiło...... natomiast 3.3 i 12 są powyżej a nie poniżej tak jak na +5v No to jak zna ktoś rozwiązanie kwestii wentylatórów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Żaden ze mnie ekspert :wink: ,ale wydaje mi się, że niedziałające wentylatory to nie najlepszy objaw.Jedyna znana mi firma ,która ma takie półpasywne zasilacze to Tacens.Tyle,że chwalą się tym w materiałach reklamowych na prawo i lewo.Zresztą nic dziwnego. Jest to spora zaleta.Gdyby ta sama sytuacja miała miejsce u Tagana ,to jestem przekonany, że byłby to jeden z najmocniej podkreślanych atutów.Co prawda występuje tu TSCT (Tagan Silence Control Technology), ale jego zadaniem jest utrzymywanie jak najmniejszych obrotów zasilacza do 75% jego max.obciążenia.Czyli Twój zasilacz powinien się wolno bo wolno ale jednak toczyć :wink: .Tak jak pisałeś sprawdż to jeszcze na GTX 260 ale pomyślałbym przy okazji o wysłaniu na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 1) Zasilacz jest uszkodzony i może się to źle skończyć (np. dla dysku) 2) Zasilacz jest za mocny do konfiguracji, dlatego napięcia wyglądają tak a nie inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) 1) Zasilacz jest uszkodzony i może się to źle skończyć (np. dla dysku) 2) Zasilacz jest za mocny do konfiguracji, dlatego napięcia wyglądają tak a nie inaczej... Zasilator odesłany - przysyłają nową sztukę.... Nowa sztuka doszła, pracują oba wentylatory.... Edytowane 24 Lipca 2009 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...