CookieMonster Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam, prosiłbym o pomoc w wyborze monitora lcd najlepiej 22'' dla mojej dziewczyny która użytkowała wcześniej 15'' crt :rolleyes: monitor będzie używany wyłącznie do oglądania filmów xvid zwykłych sd (może kiedyś coś HD) i przeglądania internetu. Ale z racji tego że te filmy to ja tez będę oglądał wiec chciałbym wybrać coś godnego uwagi :razz: Byłem już zdecydowany wcześniej na Benq G2220HDA tego bez dvi ale budżet sie zwiększył wiec lepiej kupić chyba coś ze złączem cyfrowym. Wybrałem 4 modele : :arrow: BENQ G2220HD (jest na agito w cenie 589zł ! to jest ta wersja z dvi) :arrow: LG W2252TQ-PF 655zł (tutaj przyciąga ta grawa LG na bad piksele) :arrow: Samsung 2233BW 700zł :arrow: IIYAMA Prolite E2208HDSV-B1 700zł Opłaca się dopłacać czy brać tego Benq za 589? Lepiej żeby miał dobre kąty widzenia i regulacje bo nie będzie stał na wprost do pozycji oglądania, siedzenia. Proszę o wskazówki, chciałbym w tym tygodniu zamówić już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opis użytkownika tego LG masz na forum http://forum.purepc.pl/Monitory-f57/Recenz...to-t263954.html Generalnie jak macie blade pojęcie o monitorach na matrycy TN to radziłbym przejść się do jakiegoś większego sklepu i poparzył jak zmieniają sie kolory im niżej trzymasz głowę (kąt od dołu). Bo potem się okaże, że nie braliście pod uwagę takiej degradacji obrazu patrząc od dołu. Najczęściej im niżej masz głowę tym obraz bardziej ciemnieje = tracisz detale ... Nóżki tych monitorów raczej nie gwarantują możliwości ich pochylenia do przodu, więc musisz w jakimś sklepie (podczas testów) spróbować tak się ustawić, żeby oczy znajdowały się na podobnym poziomie jak w chwili oglądania filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CookieMonster Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Właśnie możliwość sprawdzenia na żywo monitorów odpada dlatego pytam na forum, zauważyłem ze ta IIYAMA która podałem wcześniej nie ma dvi, jeszcze taki LG 23" by sie miescił w tej cenie W2343T-PF. Na chwile obecna waham się pomiędzy Benq choć o modelu który podałem nie ma za wiele info, wszyscy chwalą e2200hda, a LG W2252TQ-PF i tym 23" W2343T-PF. No i jest jeszcze kwestia czy jest sens dokładać do dvi innych cudów czy kupić porostu najprostszy E2200HDA bo może i tak nie będzie zauważalnej różnicy podczas oglądania filmów. A za zaoszczędzona kasę można biurko sobie sprawić ;p Edit: Kupiłem ten monitor Lg W2343T-PF, jak narazie spisuje sie super myslem nawet ze kolory beda gorsze ale po ustawieniu jest git, Polecam ten zakup do 7 stowek, jedyny minus to regulacja kąta patrzenia na stopce jest jakas taka luźna po pochyleniu do przodu często powraca z powrotem to tylu o parę stopni. Edytowane 1 Lipca 2009 przez CookieMonster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...