Cinek91 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Witam! Dzisiaj próbowałem włączyć komputer jednak zamiast ekranu bootowania Windows zobaczyłem taką informację: "Nie można załadować systemu Windows, ponieważ nie ma pliku rejestru systemowego lub jest on uszkodzony" Nie pomaga uruchomienie w trybie awaryjnym, uruchomienie z poprzednimi prawidłowymi ustawieniami a nawet naprawa systemu z płyty instalacyjnej Visty ;( POMOCY !! Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobek1166 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam! Dzisiaj próbowałem włączyć komputer jednak zamiast ekranu bootowania Windows zobaczyłem taką informację: "Nie można załadować systemu Windows, ponieważ nie ma pliku rejestru systemowego lub jest on uszkodzony" Nie pomaga uruchomienie w trybie awaryjnym, uruchomienie z poprzednimi prawidłowymi ustawieniami a nawet naprawa systemu z płyty instalacyjnej Visty ;( POMOCY !! tez tak kiedys miałem i nie wiedziałem co zrobic to na nowo zainstalowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Myślę, że najprościej będzie ponownie zainstalować system. Jeśli posiadasz ważne pliki na partycji z windowsem wyjmij dysk i zanieś go do znajomego, lub do drugiego komputera ;) Przekopiuj to co ważne i instaluj windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jeśli dysk jest na sata to sprawdż kabel sygnałowy.Zdarza się, że w skutek wyginania i układania w obudowie może zostać uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Przed logiem Windows wciskaj F8, jak pojawi się menu, to spróbuj "Ostatnia znana dobra konfiguracja". Ewentualnie włącz konsolę odzyskiwania z płyty instalacyjnej. Poszukaj w katalogu Windows kopii zapasowej rejestru. Może być katalog LastGood lub ostatecznie Repair, lecz przy tej drugiej opcji tracisz zainstalowane aplikacje i sterowniki - rejestr jest czysty jak zaraz po instalacji systemu. Były jeszcze jakieś inne kopie, ale nie pamiętam ścieżek. Szukaj plików: default, sam, security, software i system (wszystkie bez rozszerzeń!). Bierz te z najnowszą datą. Kopiujesz je do system32\config. PS. Zauważyłem w system32\config kopię rejestru w postaci plików o rozszerzeniu .sav - spróbuj je skopiować na te bez rozszerzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jeśli dysk jest na sata to sprawdż kabel sygnałowy.Zdarza się, że w skutek wyginania i układania w obudowie może zostać uszkodzony.Również proponuję to sprawdzić, wtyczki w kablach sata (te zwykłe bez zatrzasku) bardzo słabo się trzymają i zazwyczaj są kiepskiej jakości, mógł Ci się po prostu rozłączyć ścieżki pomiędzy kablem a złączem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...