Skocz do zawartości
Legolas87

Poważny Problem Z Dyskiem Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dysk 320Gb Western Digital, i wczoraj komp mi sie sam wyłączył i potem już nie chciał sie włączyć, myslałem że to zasilacz ale sprawdzałęm, i jest dobry, komp uruchamia sie normalnie przy odłączonym dysku, tzn startuje, a po podłączeniu tego dysku nic sie nie dzieje w ogole nie startuje, po wpiśniściu power komplatnie nic nie rusza, i dzisiaj podłączyłem dysk u kolegi i on w ogole nie kręci, nic go nie czuć zeby działał, jest jakas możliwośc naprawienia tego dysku??? i odzyskania danych?? bardzo mi zależy na tym bo miałem tam duzo ważnych materiałów ze studiów i co gorsza materiały i część pracy magisterskiej, jak ja tego nie odzyskam to sie załame, prosze o pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra teraz tak :

Dysk dostał zwarcia na diodzie Transil on za wysokiego napiecia na liniach. Podaj marke zasilacza ! Jak to jakis no name to od razu na SMIETNIK ! To jest pierwsze ostrzeżenie od niego... pozniej moze byc niezłe bum....

Diody transil ( duze kwadratowe prostokaty te małe z opisem 000 to bezpieczniki ) to akutar dysk samsunga ale to nie ma tu niz do rzeczy..

Dołączona grafika

Jesli umiesz posługiwac sie miernikiem to sparwdz czy na nich nie ma czystego zwarcia ( miernik pokaże 000)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi