Skocz do zawartości
dziobek1166

Co To Jest?

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam instrukcji po polsku

Zacznij uczyc sie jezykow obcych. ^_^

Nawet w ramce na pierwszym masz opisane czym zajmuje sie ta opcja. Slownik w dlon

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "translacja"

ga ep 35 ds3 obsługuje raid??? na stronie producenta i w biosie jest podane i jest taka opcja. ale koles w sklepie gadał ze nie obsługuje

Koles w sklepie to moze sobie gadac ze swinie lataja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij uczyc sie jezykow obcych. ^_^

Nawet w ramce na pierwszym masz opisane czym zajmuje sie ta opcja. Slownik w dlon

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "translacja"
CIA 2 jest zaprojektowane dla wykrywania obciazenia jednostki centralnej w czasie wykonywania programowych aplikacji i automatycznego dostrajania wydajnosci obliczeniowej w celu maksymalizacji wydajnosci systemu.

czy jakos

Koles w sklepie to moze sobie gadac ze swinie lataja

to w atkim razie czym różni sie p35 ds3 od ds3r?? własnie ta druga chyba obsługuje raid a moja nie. mam dwa takie same dyski ale nie podłączone w raid tylko normalnie. jak mam sprawdzic czy to bedzie dziłało? własnie wgrałem najnowszy bios miałem f2 i wgrałem f4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniekąd sprzedawca miał rację. Raid nie jest obsługiwany przez mostek północny ICH9, natomiast jest jeszcze układ marvell, który pewnie taką funkcję posiada. Wersja DS3R ma mostek ICH9R i ten już w pełni obsługuje RAID.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniekąd sprzedawca miał rację. Raid nie jest obsługiwany przez mostek północny ICH9, natomiast jest jeszcze układ marvell, który pewnie taką funkcję posiada. Wersja DS3R ma mostek ICH9R i ten już w pełni obsługuje RAID.

to moja w końcu obsługuje czy nie? czy moge połączyć dwa i wiecej dysków w raid 0

w biosie znalazłem taka opcje: domyslnie była ustawiona na 32bit chodź mam sys 64bit zmieniłem ją na 64bit i teraz pytanie do czego to i co to jestpost-171107-1245752699_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka niepisana zasada: nie wiesz, do czego coś służy, to a) nie przestawiaj; b) doucz się, co to jest i nie przestawiaj.

ja zawsze przestawiam. co moze byc ze na nowym biosie przy tychsamych ustawieniach jak biore uruchom ponownie to komp nie wstaje i sie bios restartuje?? na starym miałem podkrecone a jak wgrałem nowy bios to na tych samych ustawieniach nie wstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moja w końcu obsługuje czy nie? czy moge połączyć dwa i wiecej dysków w raid 0

Uprasza się o trochę samodzielności ;) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2741

Integrated SATA 3Gb/s with RAID function

Możesz podłączyć tylko 2 dyski (fioletowe porty).

Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprasza się o trochę samodzielności ;) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2741

Możesz podłączyć tylko 2 dyski (fioletowe porty).

moesz mi powiedziec co musze właczyc w biosie przed instalacja systemu

żeby dyski pracowały w raid0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moesz mi powiedziec co musze właczyc w biosie przed instalacja systemu

żeby dyski pracowały w raid0

Integrated Peripherals

Onboard SATA/IDE Device --> Enabled

Onboard SATA/IDE Ctrl Mode --> RAID/IDE

Resztę sam dojdziesz - stworzenie macierzy jest proste jak drut. Musisz nacisnąć ctrl+f przy starcie (oczywiście w odpowiednim momencie) o ile dobrze pamiętam.

Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi