Skocz do zawartości
..::SNAP::..

program do wyciszenia/spowolnienia hdd

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje takiego programy ale nie moge znalezc :(

dysk to WD i wogole nie wiem czy sa programy do WD ktorymi mozna spowolnic dysk albo go wyciszyc , strasznie glosno chodzi i troszke mnie to denerwuje.

troszke sie grzeje i nie chcem go pakowac w jakies pudelka itp...

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle do wyciszania dysków służy oprogramowanie producenta.Tak jest z dyskami Maxtora, Samsunga i IBM. Program z WD czegoś takiego nie oferuje więc mało prawdopodobne aby jakiś inny to potrafił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie, a poza tym po co mash spowalniać dysk

ja jush wole hałas niż strate wydajności

Możesh go tesh czymś obłożyć, albo wsadzić w dźwiękoszczelną kiesheń, ale to podniesie tempe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie czytales uwaznie mojego pierwszego postu

napisalem ze nei chcem go w nc wsadzac bo sie grzeje i dlatego potrzebuje softem go spowolnic

Sorry, rzeczywiście nie przeczytałem do końca. Za dużo piwa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybciej napisalbys taki program niz go znalazl...nie ma do tych dyskow i tyle, trzeba sie z tym pogodzic, trzeba bylo sobie baraka kupic, bo takie spowpolnione WD to tak jak baraccuda na maskmymalnych obrotach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybciej napisalbys taki program niz go znalazl...nie ma do tych dyskow i tyle, trzeba sie z tym pogodzic, trzeba bylo sobie baraka kupic, bo takie spowpolnione WD to tak jak baraccuda na maskmymalnych obrotach ;)

a nie zauwazyles co mam w podpisie ??

B4 60GB

B4 to kabak moze nie wiesz o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie zauwazyles co mam w podpisie ??

B4 60GB

B4 to kabak moze nie wiesz o tym

koles nie wymadrzaj sie bo w poscie pytales sie o program do WDC, wiec trzeba bylo sobie dwie baraccudy kupic, a nie zrzedzic jak stara baba o halasie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi