krzysiek9920 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Miałem małą stłuczkę i poszedł mi reflektor. (Honda Accord 2001) Na aukcjach allegro są praktycznie używki z ANGLIKÓW, które nie są do niczego przydatne albo zamienniki(nowe), które będą za bardzo kontrastować ze stara lampą. Zastanawiam się nad kupnem tego KLYK w/g sklepu są legalne. Ale jeszcze jakiś czas temu były podobne i nie miały homologacji europejskiej. Sklep ściemnia czy nie? Edytowane 23 Czerwca 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Wypowiem się jedynie o tych reflektorach. Są piękne ale czy nie będą za ostro kontrastowały ? Widuję Megane I z takimi lampami i śmiesznie wygląda. PS. Chyba, że masz przeprowadzony jakiś optyczny tuning samochodu ? Możliwe, że to zależy od samochodu bo w Megane II już całkiem ładnie. Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Wypowiem się jedynie o tych reflektorach. Są piękne ale czy nie będą za ostro kontrastowały ? Widuję Megane z takimi lampami i śmiesznie wygląda. PS. Chyba, że masz przeprowadzony jakiś optyczny tuning samochodu ? Tuningu brak, pełna seria. No może masz racje. Ale dać 400pln za używkę z europejczyka(w rozsądnym stanie), a 2 nowe reflektory to jednak różnica. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Brać aniołki :) Są legalne i pięknie wyglądają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 jak maja homologacje to sa legalne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) jak maja homologacje to sa legalne :)Znalazłem coś takiego: § 10. 1. Przedmioty wyposażenia i części pojazdów związane z bezpieczeństwem ich użytkowania i ochroną środowiska mogą być stosowane w pojazdach, jeżeli spełniony jest co najmniej jeden z następujących warunków: 1) oznakowane są znakami homologacji międzynarodowej stosowanymi w homologacji Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych (EKG ONZ) - "E" lub Unii Europejskiej - "e"; Więc śpię spokojnie. Choć jak poczytałem o produktach firmy SONAR to nie posiadają one dobrej opinii. Niemiecki FK podobno lepsze, ale do Hondy nie ma. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Miałem takie lampy w tigrze: wyglądają fajnie ale ja trafiłem na takie co świeciły do [gluteus maximus] jednym słowem mówiąc... moim zdaniem takie lampy do acorda nie pasują to duża limuzynka a nie pseudo-sportowy wózek. co do legalności, jeździłem z tymi lampami z rok i się policja o to nie przyczepiła ani razu, z przeglądem też nie miałem problemu, homolki oczywiście nie miały bo to wyrób chiński był... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Limuzyną Hondy to chyba jest Legend :) A mojemu padalcowi brakuje dużo do klasy wyższej. myślę, że będzie OK. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Cytat z allegro: Lampy pasuję do Accorda Coupe - wersja amerykańska. pzdr Do mojej CH67 EA nie pasują, bo sprawdzałem. Sporo info na temat Hondy, jak np. polerowanie reflektorów - rozwiążesz problem z jednym oczkiem innym a drugim innym znajdziesz na forum hondy accord, nie wiem czy mogę podać adres, ale jak w google wbijesz "accord forum" to znajdziesz bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Kup jednego oryginała. Jak potem sprzedajesz auto i ktoś zobaczy nieoryginalne lampy, to pierwsze o czym pomyśli to że auto miało wypadek, bo mało kto to zmienia z własnej woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) Takich pseudo-fachowców wszytko z [gluteus maximus] wiedzących żesamochódpodachu i temu panie lampy pewnie zmienione jest pełno i nie ma sobie co nimi głowy zawracać. Jednak masz Sysak racje, łatwiej będzie sprzedać samochód z org. lampami bo acorrd w tej budzie t trochę taki tatusiowóz a tatusiowi krzywo patrzą na różnorakie udziwnienia, ale z drugiej strony kupując tylko jedną lampę i tak będzie widać, że jest różnica, bo szkło jak i odbłyśnik się starzeją i tracą dawny blask. Edytowane 26 Czerwca 2009 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ale krzysiek pisze, że używke ma za 400zł więc różnica nie będzie może aż tak duża. Ja bym wziął oryginała używkę, niż się bawił w jakieś niepewny badziew. Przynajmniej 10% aut z nieoryginalnymi lampami które widze na ulicach ma te lampy zaparowane, o tym jak niektóre z tych wynalazków świecą już nie wspomne. Zostałbym przy serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Wyrwałem na allegro reflektor orginalny(używany, prywatny osobnik a nie handlarz) za 100 pln z accordki z 2002 roku. Jest znacznie bardziej skatowany niż ten co mi się ostał, ale po zagłębieniu się w forach papierami wodnymi i pastą polerską będzie można obydwa doprowadzić do stanu prawie fabrycznego. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak auto wróci z warsztatu. Edytowane 27 Czerwca 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...