Skocz do zawartości
KamilFan

Nagrywarka Nie Chce Nagrywać....

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam nagrywarkę CD, i ostatnio nie chce nagrać mi żadnej płyty. Kupiłem dzisiaj czyste płyty, chce nagrać film, dochodzi do 5% i pisze że zapis nieudany. Używam Nero7. Nie miałem wcześniej takich problemów. Zainstalowałem na nowo Nero7 i dalej to samo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapis zdarzeń to genialny przykład, że nie powinno się tłumaczyć niektórych rzeczy na język polski - totalnie niezrozumiały bełkot.

Nagrywasz płytę audio? Jeśli nie, to prędkość zapisu jest zdecydowanie za mała - o dziwo to też może być przyczyną błędów.

Sprawdź inny program do nagrywania.

Odpal jakiś Linux LiveCD i spróbuj z jego poziomu.

Jeśli sytuacja się powtórzy, to najwidoczniej nagrywarka prosi się o wymianę na nowy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pobrałem program Driver Updater Pro. I on mi niektóre rzeczy zaktualizował, ale zaznaczył na czerwono kontroler PCI IDE. Gdy wziąłem nacisnąłem informacje, podaje mi że mam wersje z 7/1/2001 roku, a jest wersja juz z 4/24/2006. Ale nie wiem jak to zaktualizować. Wszedłem w menadżer urządzeń, naciskam aktualizuj i nie chce się....

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj dokładny model nagrywarki. Ewentualnie sam ściągnij do niej firmware w postaci *.exe. Powinieneś znaleźć go na stronie producenta spakowany rar'em. Wgrywasz go tak samo jakbyś odpalał zwykłą instalację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://pl.lge.com/support/download_soft.jsp

Produkt: CD-ROM/Nagrywarka

Nazwa: CED-8120B

Znajduje bios 1.03 oraz 2.0. Instrukcja wgrywania zaraz pod nimi. Niestety DOS. :mur:

PS.

1. Nie pisz postów jeden pod drugim. Podbijanie tematu co 2 godziny to nie jest sposób na sukces.

2. Nie wydaje mi się, aby zmiana softu nagrywarki pomogła. To raczej kwestia systemu lub starości nagrywarki.

3. Chcesz zmieniać soft, a nie sprawdziłeś nagrywarki ani na innym programie, ani na innym systemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi