860lacov Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Możecie mi polecić jakąś knajpkę sushi w Warszawie? Chciałbym zabrać pewną osobę, która sushi nigdy nie próbowała (ja w zasadzie też nie :) ) Wiem, że taka impreza raczej tania nie jest, ale chciałbym zaznaczyć, że najdroższej restauracji nie szukam. Może ktoś z was był np. w sushi 77? Jest przy ulicy Polnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Nie byłem, ale ztcw jest to sieć restauracji typu Akashia, itp. A te jak dla mnie, to dość wysoka cena przy średniej jakości. Żółci zatrudniani są tam często tylko po to, żeby pasowali do wystroju lokalu, imo Polacy robią lepsze i ciekawsze sushi. A przy tym są bardziej higieniczni. Kilka razy zdarzyło mi się być w Maestrii na Podwalu. Bardzo dobre sushi, przy czym cena niestety wysoka. Nie byłem tem już kilka m-cy, podobno coś zamykali (ale nie wiem czy to koniec działalności, czy remont). Ciężko mi polecić inne miejsce, bo teraz jem tylko z jednego na dowóz. Mimo, że nieszczególnie polecałbym Ci sieciówkę (ceny, jakość i snoby), to lepsze to niż miejsce świecące pustkami. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireGL Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na Nowogrodzkiej - róg Emilii Plater jest całkiem fajna knajpka, a i ceny przystepne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na Nowogrodzkiej - róg Emilii Plater jest całkiem fajna knajpka, a i ceny przystepne :DSwego czasu mialem z kolezanka taka "swiecka tradycje" i za kazdym razem, gdy sie umawialismy na miescie sprawdzalismy inna susharnie. I jesli chodzi o ta na Nowogrodzkiej to jest jak najbardziej warta polecenia. Inna warta odwiedzenia to ta na Bednarskiej, nie pamietam niestety nazwy, ale nie sposob jej nie znalesc, rowno w polowie ulicy (po lewej stronie idac w dol). Bardzo smaczne sushi a i ceny nie sa bandyckie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Wielkie dzięki! Jeśli któreś z tych miejsc odwiedzę to podzielę się wrażeniami, ale jeszcze takie szybkie pytanie co do Nowogrodzkiej. Znalazłem 2 lokale - Art Sushi - Inaba Który z nich to ten polecany przez was? Edytowane 23 Czerwca 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Nie byłem, ale ztcw jest to sieć restauracji typu Akashia, itp. A te jak dla mnie, to dość wysoka cena przy średniej jakości. Żółci zatrudniani są tam często tylko po to, żeby pasowali do wystroju lokalu, imo Polacy robią lepsze i ciekawsze sushi. A przy tym są bardziej higieniczni. Kilka razy zdarzyło mi się być w Maestrii na Podwalu. Bardzo dobre sushi, przy czym cena niestety wysoka. Nie byłem tem już kilka m-cy, podobno coś zamykali (ale nie wiem czy to koniec działalności, czy remont). Ciężko mi polecić inne miejsce, bo teraz jem tylko z jednego na dowóz. Mimo, że nieszczególnie polecałbym Ci sieciówkę (ceny, jakość i snoby), to lepsze to niż miejsce świecące pustkami. Z jakiego ten dowóz? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Od kumpla, który załozył f-me z sushi w cateringu i na dowóz. Bez sprzedaży na miejscu. Tyle, że to jest dowóż do biur, nie prywatnych mieszkań. Jak będziesz miał jakąś większą grupę i zapotrzebowanie, to mogę podać namiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) Sushi jest zajeb***te. Niby nic a tak cieszy. Moja kumpela ma mamę japonkę i jak mnie zaprosiła na kolację to wchłonąłem cały półmisek i mówiąc dostałem wielokrotnego pół-orgazmu nie skłamię nawet troche. ;-) Wyczesane jedzenie, ale nie zapłaciłbym za nie, bo kupną porcją się nie da najeść za dobrą kasę :( Edytowane 5 Lipca 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...