Skocz do zawartości
Zioło85

ładowanie Samsunga Wb 500

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem z samsungiem wb 500 że nie moge naładować baterii przy pomocy ładowarki. A dokładnie mówiąc jeśli podłącze sie pod usb kompa aparat sie ładuje świeci sie czerwone swiatełko przy wtyczce wchodzącej w aparat. Jednak jeśli podłacze pod USB które jest w wtyczce do podłączania do kontaktu 230V to świeci się pomarańczowe i sie nie ładuje. W sklepie wymienili mi wtyczke i dalej to samo. Jednak jak pod wpływem nerwa i wielokrotnych probach ładowarka z kontaktu zaczeła ładować i juz myślałem ze bedzie ok. Jednak przed chwilą znowu nie ładuje. Moze tam trzeba coś ustawić spełnic jakieś warunki no nie mam pojęcia olał bym to i ładował za pomocą kompa ale jak wyjade to kompa nie bede miał a ładować aparat musze. Pomożcie ! Dzieki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ci debile nie potrafią zrobić ładowarki usb - musisz albo ja rozebrać albo rozciąć kabel i koniecznie dwa środkowe piny wtyku usb rozłączyć (nie mogą być Z NICZYM połączone - a najczęśćiej są z masą przez co sprzęt niepoprawnie rozpoznaje połączenie).

Temat opisywany bodajże na forum mp3store przy ładowaniu playerkow sansy - pajace na środkowe piny dają masę przez co żaden sprzęt(prócz chińskiej nędzy) nie potrafi sie naładować....tylko skrajne piny muszą być użyte(+ i masa).

ps.napisz jak sie sprawuje aparat - jak wychodza filmy, fotki w dzien i w nocy, takze na duzym zoomie, na ile starcza akumulator

chce cos kupic na wakacje i myslalem o canonie sx200is ale zoom mu przy filmach nie dziala i kosztuje 300 wiecej a takze panasonicu ale ten nawet od canona drozszy...samsung wychodzi najlepiej bo za 900 nic z takimi mozliwosciami nie kupie

Edytowane przez pkomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi