n73mefiu Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Złożyłem właśnie nowego kompa i mam strasznie głupi problem. Otóż po podłączeniu go do zasilania startuje bez naciśnięcia przycisku Power. Czy wynika to z faktu że nie zainstalowałem jeszcze systemu operacyjnego? Dodam że wszystkie przyciski działają, komputer mogę wyłączyć i uruchomić ponownie. Aha i jeszcze jedno: tuż po uruchomieniu komputera karta graficzna (HD 4890) strasznie hałasuje by po chwili zamilknąć. Czy to normalne? Mój sprzęt: PII x4 940, Gigabyte GA-MA780G-UD3H, HD 4890, WD 320 GB AAKS, GoodRam Pro 4GB, Be-Quiet SP E6 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 1. Ustawienie bios. "power up afte power fail" czy jakoś podobnie. Ewentualnie "wake on lan". Temat był już poruszany. Użyj wyszukiwarki oraz w ostateczności Google. 2. Tak, takie hałasowanie grafiki jest normalne. Przez pierwsze kilka sekund nie działa automatyczna kontrola wiatraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...