Minskiss Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Zestaw glownie do gier. Na 19" monitor (1280x940). Bedzie oc procka (i moze karty) + proba 4jaj Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 Cooler Master Elite 335 AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ AMD Phenom II X2 550 OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL5 SpecialOps Arctic-Cooling MX-2 + 120Alcu Karakorum OCZ ModXStream Pro 500W 2100zl PS na jakich detalach pojdzie gotic 3 i gta4 (w celach pogladowych) No i czy dlugo i trudno podkreca sie tego proca i karte a i jeszcze laptop w cenie 2500 (zalozmy ze najwydajniejszy) o ile procent bedzie slabszy w grach (80%?) Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Minskiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) W jakim sklepie kupujesz? Dołóż do x3 jak możesz i kup as5 + Karakorum, bo jest lepsza, albo kup Freezer Xtreme. Reszta ok. Mogę ci pomóc w oc. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 a i jeszcze laptop w cenie 2500 (zalozmy ze najwydajniejszy) o ile procent bedzie slabszy w grach (80%?) Ciężko stwierdzić o ile % będzie gorszy, mozna jedynie powiedzieć, że będzie sporo wolniejszy. Tak się składa, że mam lapka za którego dałem ok 2,5k i w porównaniu do niego taki desktop to rakieta. Turion x2 vs Phenom X2/X3 (może nawet X4), HD3650 vs HD4850 (tutaj to juz nie ma co porównywać....). No i pzrede wszystkim w laptopach są dosyć powolne dyski twarde. Desktop w tej samej cenie a nawet niższej zawsze będzie sporo wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minskiss Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zostane przy x2 nie chce juz zwiekszac kosztow. Co do pasty to podobno mx-2 jest troszeczke lepsza (co przyznaje sam producent) Kupuje w ESC.PL, przeszukalem chyba wszystkie sklepy (ok. 20) i zaden nie byl konkurencyjny NeoMagNet No to wystarczy pokazac twojego posta mojemu starszemu i moze nie bedzie napalony na trzeciego lapka w domu (moje argumenty nie docieraja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 To napisz do mnie na gg jak kupisz to pomogę ci w oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 mx-2 jest troszeczke lepsza (co przyznaje sam producent)różnica marginalna (coś koło 1*) tak że tu wybierasz to co tańsze/dostępne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minskiss Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na esc jest karakorum za 100zl i moje pytanie to czy lepiej dolozyc 20zl do frezzer xtreme czy odjac 30zl do alpaya. A moze zostac rzy kara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Freezer Xtreme będzie cichszy i ma podobną wydajnosć do Karakorum i ma nałożona pastę mx-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minskiss Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Chcialbym was zapytac o sklep ESC.PL i te same pytania do 1komp.pl 1 Czy wystawia faktury vat i jak to z nimi wyglada jak sie mieszka po drugiej stronie Polski 2 Jak kupuje u nich ok. 10 podzespolow kompa (obudowa itp) to jak oni to wysylaja (w 1 duzej paczce czy w paru paczkach kazdy osobno) 3 jakiej firmy kurierskiej uzywaja 4 Po zlozeniu zamowienia ile czeka sie na przysylke 5 czy realizuja prosby kupujacego (np o szczegolna serie produktu) 6 czy skladaja kompy Jakie sa wasze opinie o tym sklepie Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Minskiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...