ArturMaly Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Witam... Tak jak w temacie poszukuję monitora z pivotem który będzie w 95% czasu użytkowany w trybie portretowym [do 850zł] jako uzupełnienie monitora Benq FP241W, będzie głównie używany do pracy na tekscie oraz przeglądania stron internetowych, klienta FTP itp... Monitor powinien mieć 22/24 cale oraz rozdzielczość 1650x1050 lub większą... Myślę nad Samsungiem 2343BW... Może jakieś inne propozycje? Pozdrawiam Edytowane 24 Czerwca 2009 przez ArturMaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslawek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) HP w2228h, W2207H Edytowane 24 Czerwca 2009 przez grzeslawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) HP w2228h, W2207H A czemu akurat te modele? Czym specjalnym się wyróżniają?? Oprócz ceną nie mieszczącą się w 850zł?? Pozdrawiam Edytowane 24 Czerwca 2009 przez ArturMaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslawek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=hp+w2207h Na plus: Dobre odwzorowanie kolorów (szyba), wbudowane głośniki, wykonanie, nie słyszałem żeby komuś wyskoczyły bad pixele, złącza hdmi/dvi/dsub, stabilna podstawka. Na minus: Trochę słabe podświetlenie jednego boku w trybie portretowym. Mam ten monitor i nie sprawia żadnych problemów. Na liczniku 2448 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na plus: Dobre odwzorowanie kolorów (szyba), Jeśli to żart to nie śmieszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 @grzeslawek W2207H ma świecącą matrycę [glare]?? Jeżeli tak to niestety odpada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslawek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jeśli to żart to nie śmieszny. ??? Napisałem jak uważam. Dla mnie dobre, dla Ciebie nie - podaj alternatywę. Tak, glare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 ??? Napisałem jak uważam. Dla mnie dobre, dla Ciebie nie - podaj alternatywę. Tak, glare. To napisz że "TOBIE się kolorki podobają", a nie że jest dobre odwzorowanie kolorów ... bo dobre odwzorowanie kolorów można tak na prawdę jedynie stwierdzić urządzeniem pomiarowym + obserwacja artefaktów po kalibracji fachowym okiem. TN z definicji nie może praktycznie mieć dobrego odwzorowania barw choćby z powodu char. kątowej. Jeśli dodamy do tego paletę 18 bit (6 bit/kanał = 262 tys. barw) i za pomocą tego symulację 16 mln. to wiadomo że z dokładnymi barwami ten monitor ma niewiele wspólnego (nawet nie tykając kolorymetru). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...