Pain! Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 EPoX 8RDA+, AMD Athlon XP 2100+ FSB266 0.13 AXDA2100DUT3C, 2x 256MB DDR TwinMOS 400Mhz, WD Caviar 80GB 8MB cache, Hercules 3D Prophet ATI Radeon 9500 Pro 128MB DVI/TV Bedzie dobrze? Moze jakis lepszy komputer za ta cene? (to wychodze za 2500zl bez cdrom fdd obudowy i monitora) Moze komponenty innych firm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja zamias tego 2100+ wzialbym 1700+ i podkrecil chociaz do 2400+ biorac pod uwage ze bedzie to DLT3C to nie bedziesz musial zmieniac napiecia nawet i za wczasu zainwestuj w jakis dobry zasilacz a nie tam jakies codegeny itp. A co do reszt to IMHO ok :wink: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 proca wez 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 moze lepiej antka z DLT3C i abita nf7-s nie trzeba robic vmoda a i bios jest mniej czuly na uszkodzenia...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja zamias tego 2100+ wzialbym 1700+ i podkrecil chociaz do 2400+ biorac pod uwage ze bedzie to DLT3C to nie bedziesz musial zmieniac napiecia nawet i za wczasu zainwestuj w jakis dobry zasilacz a nie tam jakies codegeny itp. A co do reszt to IMHO ok :wink: Pozdro NIe trzeba kupować DLT3C 1,5V żeby osiąnąć 2400+ bez zmiany napiecia. Ja mam 1,6 default i jakoś idzie na 2400+ bez pproblemów. Co do płyty, jeśłi kupisz dobrego Epoxa rev 1.1 mostki C1 to spokojnie pójdzie CI na fsb 230Mhz bez jakich kolwiek vmodów i przy tym synchronicznie. Mstki C1 są takie same co w Abitach i nowych EPox'ach 8rd3+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ja bym brał tylko abita co wyraziłem w wielu już postach. no i rzeczywiście zamiast płacić za tego 2100+ zmieniasz magistralę na 166 (333) i lecisz spoko. lub dobijasz do 200 (400) i wykorzystujesz pamiątki jak należy. jeśli jednak nie chcesz podkręcać wcale lub "tylko" na FSB 166 to lepiej kupić pamięć 333 MHz ale dobrą jakąś. i nie mówię że resztę kasy przeznacz na cośtam, zostaje w kieszeni na modernizację za rok na przykład. a zasilacz to co najmniej fortona 300W byś zakupił, nie ma co oszczędzać zbytnio. albo inaczej: co zaoszczędzisz na 2100+ -->1700+ przeznacz na zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja bym próbował dorwać modowalnego Radka 9500 128MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja bym próbował dorwać modowalnego Radka 9500 128MB.Zgadzam sie, choć to trudne, do tego abit nf7-si antek 1700+ dlt3c jiuhb (podobno są jeshcze na siriusie czy jakośtak). BTW w przyshłości załóż WC i miodzio będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 1700+ i Abit NF7 /S minimalnie tanszy/drozszy ale mimo wszystko minimalnie lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Eeee tam lepszy :) Ja właśnie sffajczyłem swojego Abita i się zastanawiam czy teraz nie wziąć Epoxa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Eeee tam lepszy :) Ja właśnie sffajczyłem swojego Abita i się zastanawiam czy teraz nie wziąć Epoxa :Pwez Abita KD7 to jedyne co bedziesz mogl sfajczyc to bedzie proc :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 a potrzebujesz tego 9500 radka ? nie lepiej za 400 kupic 9100 64mb i odlozyc troche hajsu, za 4 miechy kupisz 9500 za 300zl, a teraz to jego cena nie jest taka przystepna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 zgodze sie z przedmowcami.. kup sobie 1700+ abita nf-s 2.0 i naprawde daje rade, ja mam takiego konfa i dziala pieknie :) zgodze sie z wypowiedza qtch - lepiej kup 9100 (IMHO SuperGreace) ale to juz kwestia gustu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja zamiast tego 2100+ wzialbym 1700+ i podkrecil chociaz do 2400+ biorac pod uwage ze bedzie to DLT3C to nie bedziesz musial zmieniac napiecia nawet i za wczasu zainwestuj w jakis dobry zasilacz a nie tam jakies codegeny itp. A co do reszt to IMHO ok :wink: Pozdro NIe trzeba kupować DLT3C 1,5V żeby osiąnąć 2400+ bez zmiany napiecia. Ja mam 1,6 default i jakoś idzie na 2400+ bez pproblemów...Ale na DLT3C raczej na pewno osiagniesz takie taktowanie na default'owym napieciu, a z DUT3C nigdy nie wiadomo zanim sie nie sprawdzi, moj np. idzie na 2020Mhz na 1.7V i tez nie narzekam, ale we wtorek zmieniam na DLT3C i bedzie "gitara" mam nadzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 wszystko ok ale proc 1700+ DLTC3 i king Abit NF7-S IMHO najbardziej przyszlosciowa platforma pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 wszystko ok ale proc 1700+ DLTC3 i king Abit NF7-S IMHO najbardziej przyszlosciowa platforma pozdrav Lagier Z tą przyszłościowością to sie nie zgodze, bo z tego co wiem to bartony są ostatnimi procami pod socket A, a Hammerki jush nadchodzą :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 wszystko ok ale proc 1700+ DLTC3 i king Abit NF7-S IMHO najbardziej przyszlosciowa platforma pozdrav Lagier Z tą przyszłościowością to sie nie zgodze, bo z tego co wiem to bartony są ostatnimi procami pod socket A, a Hammerki jush nadchodzą :wink: oj chyba mnie nie zrozumiales :? chodzilo mi o wypas nowy mostek NB, SATA, Fire wire, 5ciobitowy mnoznik.... a poza tym sorki ale troche nie rozumiem twojej wypowiedzi gdzie ty teraz znajdziesz mobo pod hammera???? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Czy naprawde uważacie, że AXDA1700DLT3C jest lepszy od AXDA2100DUT3C ????? Zarówno 1700 jak i 2100 kręcą się wyśmienicie z tym że oczywiście mając 2100 osiągniemy większy zegar z uwagi na wyższą częstotliwość. Czy wasz osąd opierał się wyłącznie na tym, że 2100 jest o 150 zł droższy ?? bo tego AXDA1700DLT3C i tak już nie można dostać, są tylko AXDA1700DLT3C. Link do testu: http://www.sirius.pl/art.php?id=81&typ=tes...st&aid=72&pid=7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Ten test to sobie możesz w d... wsadzić. Są tam stare wersje proców a teraz z takiego np. DLT 0309 to 2.5Ghz nie problem zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...