Skocz do zawartości
CIKO

Burza I Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

WItam!

Jestem nowy nie wiedzialem gdzie zamiescic taki tema wiec zrobie to tutaj :)

Mam pewien problem poniewaz wczoraj byla burza po Grzmocie wylaczyl mi sie komputer po wlaczeniu i zalaczeniu jakiejkolwiek gry pojawiaja sie piksele na ekranie i komputer sie wiesza :/

Czy to moglo byc spowodowane przez Burze ???

PS Dlaczego sie stworzylo tyle tamtow skoro gdy chcialem dodac nowy temat z poczatku zrywalo polaczenie za 4 razem dopiero sie udalo :/

Edytowane przez CIKO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, pobiłeś rekord. Założyłeś 4 takie same tematy, jeden po drugim. Skasuj je zanim się moderator przyczepi :lol: .

Co do pytania. Tak może to być spowodowane burzą. Pewnie masz słabą listwę antyprzepięciowa.

Edytowane przez Xarlith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz też pewnie nie najlepszy. Chociaż listwa powinna filtrować skoki napięcia. No chyba, że podpiąłeś komputer do zwykłego gniazdka. Chociaż sam zasilacz powinien też temu zapobiegać. Także podejrzewam że kiepska listwa/jej brak + kiepski zasilacz. Możliwe, że coś się uwaliło w karcie, może pamięci, sekcja zasilania. Chociaż w przypadku tego drugiego chyba byś w ogóle nie miał obrazu. Sprawdź na innej karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ULISSES dobrze mówi. Tylko tak sprawdzisz co jest uszkodzone, bo równie dobrze może to być zasilacz, choć ja stawiam na kartę graficzna. Proponuję tez sprawdzić napięcia zasilacza miernikiem, szczególnie tej linii z której karta ciągnie prąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi