Arsene Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 IDE Drives Installation Error!!!!!!! For best reliability and performance please change the stand alone slave drive to master. System halt Wyskakuje mi taki komunikat. Mam 1 Dysk twardy, DVD i DVD-RW. Co mam zrobić aby uruchić system ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 tak jak jest napisane, przestawić zworkę ze slave na master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsene Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam slave, master w slave present (jakoś tak i to było ustawione) i sngle or master. Co mam ustawić ? I co ma być w napędach, a co w dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) he? dysk daj na master i najlepiej na osobnym kanale niech siedzi jeśli na tym samym kanale ma być i napęd to DVD i na slave na drugim kanale DVD-RW i tu albo master albo slave, bez różnicy Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsene Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ale na master slave present czy na single or master ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jak płyta ma 2 kanały IDE to robisz tak : 1 kanał : Master - HDD Slave - DVD 2 kanał Master - DVD-RW . Nie łącz HDD i DVD-RW na tym samym kanale bo będziesz miał przycinki podczas nagrywania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsene Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dobra ... ale opowiedz mi na pytanie master slave present czy na single or master ? Tego właśnie nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) dziwne te możliwości, dysk WD? jeśli dobrze to rozgryzam to ustaw master slave present, ale koniecznie na tej samie taśmie daj DVD jako slave jeśli dalej ten błąd będzie występował to ustaw na single or master, ale wtedy DVD przepnij na drugi kanał do pary z DVD-RW (DVD slave, DVD-RW master) Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 A przetłumaczyć na polski się nie da? Słowników w Sieci i w domu brak? master with slave present = dysk jest na master i jest obecny drugi dysk na tej taśmie (slave) single or master = dysk jest sam na taśmie ale od czasu do czasu może być podpięty drugi dysk Jeśli masz tylko ten dysk na taśmie, to wybierz opcję nr 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaWka1987 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam...mam ten sam problem.. wyświetla mi się komunikat: ide drives installation error for best reliability & performance, please change the stand alone slave drive to master. System halt Problem w tym że zastosowałam się do waszych instrukcji i nie pomogło... nadal mam ten sam problem...mam 2 wejścia IDE na płycie, dysk podpięty jak należy.. mam 1 HDD i 2 napędy.. podłączyłam hdd i cd-rw do jednej taśmy przy czym hdd na końcu i nic się nie zmieniło..aha, zworki na cable select Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Bez sensu. Spowalniasz działanie dysku. Podepnij dysk na jednej taśmie, najlepiej na jej końcu. Ustaw zworkę na "master" lub "master or single" (w zależności od opisu zworek na dysku. Na drugą taśmę napędy. Jeden ustaw na master, drugi na slave. Master powinien być (jak dobrze pamiętam - w tym wypadku) na środku taśmy, slave na końcu taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...