Cinek91 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam! Dziś zrobiłem fanswapa w swoim zasilaczu i przy okazji zauważyłem, że odpadł mi jeden radiatorek z karty graficznej. Ściągnąłem chłodzenie i przykleiłem go na nowo. Jednak po włączeniu komputera moim oczom ukazały się jakieś dziwne artefakty (zdjęcia poniżej). Co może być przyczyną? Chłodzenie z karty ściągałem i zakładałem już kilka razy i zawsze wszystko było OK ;/. Jest to na pewno wina karty bo sprawdzałem u kolegi. Da się coś z tym zrobić czy już tylko zostaje mi odesłanie na gwarancję? ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ale ładne kwiatki :D zobacz czy ten radiatorek nic za sobą nie pociągnął albo nie oderwałeś jakiegoś elementu z PCB karty przy ponownym montażu. Jak wszystko oki to gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jeśli ni modowałeś drastycznie,to tylko gwara :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lefty Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) Nie będę zakładać nowego wątku bo w sumie temat o tym samym ;) Dostałem dziś od kolegi do instalacji nowy komputer z Radeonem 4850 i po podłączeniu grafiki przez d-sub zobaczyłem taki oto obraz (przez dvi jest to samo) Ekran BIOSa XP odpalony z HBCD Ekran startowy (w kompie jak widać płyta Gigabyte) Sprawdziłem kable w komputerze, wszystko podpięte, zasilacz 500W, obydwa kabelki zasilające wpięte do karty. Wyjąłem kartę i jeszcze raz wsadziłem w slot. Niestety, po włączeniu komputera, obrazu niet :blink: Zastanawiam się czy karta wyzionęła ducha... Co Wy na to? :rolleyes: Acha, ustawienia defaultowe w biosie przywracałem. Było na tyle widać, że się dało znaleźć tą opcję. Edytowane 26 Czerwca 2009 przez Lefty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Karta zdechła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lefty Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Hmm, dziś podpiąłem komputer do innego monitora i po jakiejś minucie od uruchomienia pojawił się obraz j/w. Wniosek z tego taki, że karta jeszcze działa. Postanowiłem wypiąć kartę z własnego komputera i sprawdzić w tym i... po włączeniu usłyszałem tylko kilka sygnałów dźwiękowych, nieco przyspieszonych ale wydawało mi się, że był to jeden długi i trzy krótkie co wskazywałoby na problemy z grafiką tylko, że ta grafika w moim kompie działa bez problemów. Możliwe więc, że to płyta główna. Nie miałem jednak możliwości spradzenia tego radeona w moim kompie ze względu na brak drugiej wtyczki 6gniazdowej a przejściówki z molexa nie miałem. No nic, trzeba będzie oddać sprzęt do sprzedawcy. --edit-- Wymienili grafikę i wszystko ok. Edytowane 8 Lipca 2009 przez Lefty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...