Tommalla Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam. Spotykam się w internecie z różnymi, dość mylącymi opiniami, więc chciałbym się upewnić co się stanie, jeśli wrzucę Bartona 2500+ na płytę VIA AK32A. Czy będzie pracował i jakie ew. ograniczenia mogą wyniknąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Jak wrzucisz bez chłodzenia to się zjara, jak z chłodzeniem to pewnie ruszy. Ograniczeniem może być FSB (nie pamiętam, żeby AK32A miała 333) albo większa kasza L2 w stosunku do Athlona XP+ (w tym przypadku może nie ruszyć :P). A tu masz trochę Googli srru ! Edytowane 23 Czerwca 2009 przez BuMeL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommalla Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 successfully tested with: Duron up to 1,3GHz / Athlon up to 1,4GHz / Athlon XP up to 2600+ with 266MHz FSBNiech mnie ktoś poprawi jeśli jestem w błędzie - z tego wniosek że przy odpowiednich ustawieniach biosu powinien działać? Chłodzenie mam oczywiście :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ruszy tylko na FSB 266 ( KT266A ) wiec zajara tylko z obnizonym taktowaniem. Jesli barton jest sprzed 0336 ( data produkcji ) to wtedy drut mod na większy moznik i uzyskasz to samo co przy FSB 166.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...