860lacov Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Mam film, który zajmuje trochę ponad 6GB. Chciałbym go jednak zmniejszyć do rozmiaru 1DVD, ale bez zmiany rozdzielczości także pozostaje chyba tylko zmniejszenie bitrate. Trochę się naszukałem i jedyne co znalazłem to program MeGUI, ale niestety po pierwsze nie do końca go ogarniam, a po drugie nie znalazłem żadnej opcji, która wydawałaby się służyć do ustawiania ostatecznej wielkości. Możecie mi pomóc w znalezieniu takiego softu? W razie czego jeśli w miarę jasno będzie wyjaśnione jak to mogę się pobawić w konfigurację kodeków, ale nie chciałbym pisać żadnych skryptów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Virtualdub + ustawiona kompresja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Od siebie mogę polecić darmowy program SUPER, który zawiera wbudowane kodeki. Obsługa intuicyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Virtualdub + ustawiona kompresja ;) Z tym, że chcę do minimum ograniczyć utratę jakości. Da się wszystko poustawiać bez długiego studiowania tutoriali ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ten program jest dosc prosty , ale bez sprawdzenia samemu niczego sie nie dowiesz. Ustawiasz np. typ kompresji - kodek - bitrate , fltry (np. deinterlace) i jedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 hmm zobacz czy przypadkiem ten film nie ma : kilku sciezek dzwiekowych ... jezeli ma wywal te ktore sa zbedne , obetnij napisy koncowe ( bez rekompresji ... i zobacz ile udalo sie uszczknac ;-) ALE IMO najlepiej kupic plytke DL ktora ma ok 8 giga wada : koszt albo podzielic film na 2 czesci i nagrac na 2 plytkach lub jednej dwustronnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 DL to okolice 6-8 z :) Ps - tnac audio oszczedza sie duzo. Niedawno kompresowalem F1 i zwyczajowo dzwiek w 48 i rozmiar do 1.7GB , dzwiek 22 i okolice 1.2GB przy czym kompresja z 7GB , a dlugosc 1.5h. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...