Skocz do zawartości
scoobyskub

Notebook Do 1500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar dokonać zakupu nowego lub używanego notebooka. Zastanawiam się czy zakup nowego jest w ogóle opłacalny, czy lepiej kupić używany? Co proponujecie do 1500 zł?

1. Czy to prawda, że notebooki są tańsze od laptopów?

2. Czy to prawda, że bateria w notebookach trzyma dłużej?

3. Czy to prawda, że notebook prawie się nie różni od laptopa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytasz chyba o netbooki bo z tego co wiem laptop=notebook.

ciezko mi pomoc w doradzeniu co kupic ale te malutkie netbooki sa jak dla mnie za male , mala matryca, male klawisze , ogolnie taki minimalizm mi nie odpowiada, jednak z opinii kilku znajomych ktorzy maja latwo sie przyzwyczaic. podstawowym atutem wydaje sie byc bateria. 8h pracy robi wrazenie.

1. tak - netbooki sa tansze od notebookow - slabsze podzespoly , mniejsze wiec i tansze.

2. tak bateria w netbookach trzyma dluzej niz w notebookach

3. nieprawda rozni sie , to czywiste ... wielkoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria trzyma lepiej z 3 powodów:

- dyski SSD

- słabsze i oszczędne procesory/karty graficzne

- mniejsze ekrany

IMO netbook to ostateczność. Bierzemy go tylko gdy główną potrzeba jest mobilność, zaś na co dzień używamy normalnego komputera. Gdy natomiast ma to być nasz główny sprzęt na co dzień, to zdecydowanie lepiej wybrać normalnego laptopa (notebook). Za 1500 można już coś wyrwać. W przypadku nowych wybór jest piekielnie ograniczony, ale w przypadku używek jest trochę lepiej.

Nowe: przegląd na Skapiec.pl

Używki do obejrzenia na Allegro: Intel i AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi