metal Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Chciałbym ‘podzielić’ Neostradę 2MB i w związku tym zwracam się do Was o pomoc, gdyż nie za bardzo ogarniam tematykę sieci wszelakich : ) Poniżej podaję potrzebne informacje które pomogą Wam pomóc mnie [ ; : - Łącze ma zostać rozdzielone na 2 komputery stacjonarne i 2 notebook’i - Mieszkam w domu jednorodzinnym [parter, piętro, poddasze + spory ogród], starym, przez Niemców wybudowanym, więc dość solidnym, z racji tego przydało by się jakiś router z odpowiednią ‘mocą’ zasięgu : ) żeby jej jeszcze nie brakło na zewnątrz budynku, tak żeby na ogrodzie spokojnie był zasięg. Co do ceny tego przedsięwzięcia, to na razie jest to czynnik drugo planowy, który ustępuję miejsca efektywności jego działaniu : ) Na razie chciałbym poznać wasze sugestie co do wyboru routera, kart sieciowych/modemów jak i ogólnych zasad optymalnego podziału łącza, tak w miarę łopatologicznie, zrozumiale : ) Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 24 Czerwca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Hmm... http://forum.purepc.pl/Oprogramowanie-Siec...l=dzielenie+neo oraz masa innych tematów. Wyszukiwarka się kłania. ;] Jak sobie coś upatrzysz to pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Dzisiaj znalazłem trochę wolnego czasu, żeby trochę poszukać, poczytać... i o to efekt: Belkin F5D8635nv4A + Karta sieciowa Belkin F5D8055nv [x2] Jest to warte tych $$$ ? : ) Edytowane 12 Lipca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 A ja ci proponowalbym takie rozwiązanie: Postaw router pare metrów przed domem, i zrób podwójną antenę: 1. kierunkową w stronę domu 2. półotwartą w stronę ogródka. Po prostu kupujesz rozdzielacz na wejście, kupujesz kierunkową antenę, i masz spokój ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Pewnie przez to, że mamy okres wakacyjny, ciężko będzie mi doczekać się jakiejś konkretnej odpowiedzi, o ile w ogóle... ; ) Nikt z was, drodzy forumowicze [ ; nie miał do czynienia z tym sprzętem firmy Belkin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Ja miałem raz kartę belkina, model f5d7000. Powiem tyle że dziła dobrze do dzisiaj, ale na temat podanych przez ciebie produktów nie wiem nic :) W ogóle ciężko chyba o jakiś test AP czy kart sieciowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Ciężko, ciężko... Ja znalazłem tylko dwa konkretne testy tego Belkina, który mnie interesuje i w sumie to oceny ma takie przeciętne, dlatego chciałbym wiedzieć, czy mimo wszystko warto wydać trochę tych nieszczęsnych "pinindzy" na produkt tej firmy. Nie ukrywam, że chciałbym, aby ten router oprócz działania, też i ładnie się prezentował na biurku/półce, żebym nie musiał go chować po kątach : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Ja tam bym się w Belkina nie pchał. Lepiej kup: http://allegro.pl/item672660011_router_wag..._neostrada.html http://allegro.pl/item677864497_linksys_wm...zyna_sklep.html Do laptopów (jak nie mają wifi) to jakieś karty wewnętrzne na miniPCI miniPCI-E Edytowane 13 Lipca 2009 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ragnos Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Do laptopów (jak nie mają wifi) to jakieś karty wewnętrzne na miniPCI miniPCI-E Albo adapter USB - Linksys WUSB600N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...