PartyBOY Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam, Pentium M 1,73 GHz (SpeedStep włączony) Coś ten stary laptop zaczyna świrować. Wygląda to tak, włączam go, uruchamia się winda, robię coś 10-15 minut i w pewnym momencie następuje "wyłączanie komputera" lub komputer od razu gaśnie - odcięcie energii. Następnie po 5-15 minutach sam się włącza i po jakimś czasie znowu sam wyłącza i tak w kółko. Rozkręciłem go w drobny mak, ale nic spalonego itp. nie zauważyłem. Myślałem początkowo, że się przegrzewa - wymieniłem pastę po radiatorem, ale oczywiście nic to nie dało. W sumie nawet jak się sam przegrzewa i wyłącza od temperatury, to czemu sam się potem włącza? Czy może laptopy takie coś mają? (pamięć, że jak ostygną to mają same się włączyć). Mam też wrażenie, że wiatrak się trochę żadko włącza (w ciągu tych 10-15 min jak pracuje). Może jakiś czujnik temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ja problemów doszukiwał bym się w zakresie zasilania. Jeśli masz gwarancję, to oddaj do serwisu. Wcześniej dobrze jest zrobić sobie kopię danych, bo zapewne bez pytania/pozwolenia wykasują wszystko z dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Niestety gwary brak. Lapek ma 4 jak nie 5 lat. Chyba nie opłaca się go dawać na własną rękę do serwisu bo skasują tyle, że spokojnie kupie podobny działający na allegro. Dodam jeszcze, że jak chodzi na samej baterii to dzieje się tak samo (dopóki bateria się nie rozładuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Używałeś I8kfanGUI? http://www.diefer.de/i8kfan/index.html Twój model jest obsługiwany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 jakbys sprzedawał go na czesci to byłbym zainteresowany kupnem plastikowej zaślepki na tył obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...