master123 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam !!! Mam pytanko odnosnie zmiany ip . Mianowicie chciałbym sie spytac czy da rade tak zrobic ze przy otwieraniu przeglądarki za kazdym razem zmienia sie ip ? Za pomoc z gory wielkie dziekiiiiii !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Da się, tylko po co? Jaki sprzęt sieciowy? Jaki dostawca internetu? W 99% przypadków nie ma opcji zmiany IP zewnętrznego, a o taką zmianę zapewne Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master123 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 multimedia 512kbp router adsl i pare cyferek . A po co ? np po to by pobierac z rapida bez czekania lub tez innych serwerow i przydaje sie to ogólnie do omijania jakichkolwiek limitow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Nie wiem, jak jest w Multimedia, ale generalnie są 3 opcje: 1. Masz własne dynamiczne IP przydzielane przez sieć, za każdym razem inne. Tak jest np w Neostradzie. IP zmienia się samo z każdym połączeniem. 2. Masz własne stałe IP zewnętrzne przypisywane przez sieć. Przeważnie IP zewnętrze można sobie wykupić jako dodatkową usługę. IP jest stałe, wybrane z puli dostępnych dla danego dostawcy. Aby je zmienić, trzeba rozmawiać z administratorem sieci. 3. Nie masz własnego IP (zewnętrznego), lecz jedno wspólne dla całej sieci lub jej części. IP jest stałe dla danej części sieci i nie ma opcji jego zmiany lub zmiana z puli dostępnej dla usługodawcy. W przypadku Multimedia obstawiał bym opcję nr 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master123 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 powiem ci tak za kazdym razem gdy odłącze kabel sieciowy od neta a nastepnie go podłącze ip mi sie zmienia wiec pewnie jest to opcja nr 1 w twoim zestawieniu . Nie zmienia mi sie ip natomiast gdy tylko zamkne i nastepnie uruchomie przegladarke. Chodzi mi o jakis program lub jakis sposob na zmiane ip automatycznie. Podam przykład : przykładowo sciagam sobie z rapida jakis plik i chce sciagnąć nastepny bez czekania nie jest to jednak mozliwe gdy nie zmienie ip . Mógłbym co prawda odłączac i podłączac neta co chwile ale to jest uciążliwe troche i niewygodne a poza tym trzeba troche poczekac zanim sie połącze z netem . Mam taki program rapidshare auto downloader ale on czeka wszystkie limity plusem jest jedynie to ze wklejam linki a on pobiera mi automatycznie po kolei ale z czekaniem i dlatego tez szukam sposobu na zmienianie automatyczne adresu ip co jakis czas powiedzmy lub po pobraniu okreslonego pliku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 spróbuj tak, po pobraniu pliku wykonaj uruchom>cmd ipconfig/release a następnie ipconfig/renew automat to nie jest ale chyba lepsze niż wyłączanie modemu z gniazdka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master123 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 no pewnie tak . Dzięki za pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 ipconfig/release ipconfig/renew Wklej sobie w notatnik, zapisz jako plik z rozszerzeniem .BAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...