Skocz do zawartości
kicur

Ssd Now V Series Kingston Czyli - Jaki Dysk?

Rekomendowane odpowiedzi

Ma być wersja 128 GB, ale jakiś mniejszy też może być (30gb oczywiście odpada!) - na system (Vista x64), magazyn zrobię sobie na posiadanym, praktycznie bezgłośnym 502hi Samsunga.

Słuch mam niestety wyczulony, zasilacz Fortrona bez wentyla, więc wszystko słyszę, więc myślę o SSD.

Jednak wiem, że tylko Intel ma w miarę szybkie dyski SSD (cena zabójcza!), ostatnio Kingston wypuścił ww. serię, więc może albo 64 GB albo 128 GB bym kupił, bo ponoć to na Intelu Kinston robi... tylko:

JAKIE wykresy taki SSD Kingstona ma np. w HDTach? Co podaje producent to wiem, ale jak jest w rzeczywistości - CZY KTOŚ MÓGŁBY podać jakieś wykresy, wartości albo linki do rzeczywistych testów? Googlałem, ale nic co chciałem się nie dowiedziałem, poza całym stadem notek prasowych albo testów SSD, ale NIE TEGO akurat dysku:(

Chodziło by o to, żeby taki SSD nie był wolniejszy, a najlepiej (mniej lub więcej) szybszy od np. serii F1 Samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ocz vertex? tanszy od intela i tez szybki

A jak on wychodzi w praktycznych testach np. HDTach?

...w sumie tańszy od Intela, ale chyba droższy od Kingstona... ech... na razie chcąc taki trzeba przepłacić tak czy siak: coś jak cyfrówki 5-8 lat temu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sorry ale ten Kingston to jakis krok wstecz jesli chodzi o wydajnosc odczyt 100MB/s zapis 80MB/s...a o Vertexie poczytaj sobie w temacie o nim :)

Inne ssd tez mialy takie transfery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCZ Vertex, OCZ Summit, Super Talent UltraDrive, G.Skill Falcon, cos a'la Samsung PB22-J.....to wsumie jedne z wydajniejszych obecnie SSD....Intel rowniez ale tylko na kosciach SLC, co niestety jest mega drogie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel X25 też...? Chyba nie...

Czyli - jak kasa nieważna, to Intela (X25?) a jak ważna, to Vertexa - tak?

Miedzy innymi 5l(gwarancja) WDki maja , a to nowki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi