Skocz do zawartości
_Mistrz_

Laptop Za 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam laptopa za 2000zł. Jeśli chodzi o specyfikacje to chce żeby miał dwurdzeniowego intela, przynajmniej 2GB ramu i 160GB HDD. Interesują mnie tylko wymienione wyżej marki przy czym samsung raczej podany awaryjnie. Wykorzystanie laptopa typowo studenckie.

Trochę szukałem i wyszukałem następujące modele:

Lenovo G530 (ale przekracza 2000zł)

Lenovo N500

Dell Inspiron 1545

Samsung R509

Obecnie moim faworytem jest Dell, konkretnie ten: Dell Inspiron 1545.. Później N500, który jest jeszcze tańszy, nawet od 1600zł, tyle że Dell ma 36miesięcy gwarancji. Co możecie mi powiedzieć o tych laptopach? Wszystkie mają zbliżoną specyfikację, chodzi mi raczej o jakość ich wykonania itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to mnie najbardziej przekonuje do niego. Bo specyfikacja praktycznie identyczna we wszystkich, a do tego tylko N500 jest tańszy. Ale jak za te cene to oba modele są godne, tak?

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, myślę że warto przejść się do jakiegoś marketu dla skner i innych idiotów, a na miejscu sprawdzić klawiaturę itp. Jednym słowem szczegóły które bardziej Ci będą odpowiadały w konkretnym modelu. Osobiście brałbym Della (bo gwarancja jest super), niemniej najlepiej zobaczyć na własne oczy co i jak wygląda.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego ci widziałem tych modeli nie ma w marketach także muszę kierować się intuicją. Lenovo wypada lepiej, ale to chyba nie znaczy że laptop takiej marki jak Dell będzie w jakimś aspekcie tandetny? A gwarancja naprawde daje mu przewagę.

Z tego ci widziałem tych modeli nie ma w marketach także muszę kierować się intuicją. Lenovo wypada lepiej, ale to chyba nie znaczy że laptop takiej marki jak Dell będzie w jakimś aspekcie tandetny? A gwarancja naprawde daje mu przewagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Poszukuję lapka dla mamy właśnie ok. 2000 zł. Czy rzeczona Toshiba będzie dobrym rozwiązaniem? Ważne jest aby była solidna i posłużyła jak najdłużej. Słyszałem też, że serwis Toshiby jest bardzo czasochłonny - czy możecie się jakoś do tego odnieść? No i ostatnia sprawa: jakie jest Wasze zdanie nt. procka i karty graf. w tym lapku?

Dwurdzeniowy procesor Intel® Pentium® T4200

Częstotliwość taktowania : 2.00 GHz

Zewnętrzna częstotliwość taktowania : 800 MHz

Pamięć podręczna drugiego poziomu : 1 MB

Więcej info na: SPECYFIKACJA TOSHIBY L300-21Z

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :wink:

Edytowane przez Luimneach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jakie ma być zastosowanie tego lapka (chociaż jak dla mamy ma być, to pewno nie zaawansowana obróbka video połączona z graniem..) niemniej skłaniałbym sie raczej ku proponowanemu Dellowi. Może nawet w odrobinę lepszej konfiguracji - powody są podane we wczesniejszych odpowiedziach :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie zastosowanie lapka to przeglądanie neta, prace biurowe, czasem skype lub film. Dell generalnie jest sporo droższy (w sklepach internetowych ok. 2400-2500 zł, zresztą niewiele mniej stoi w Skąpcu Toshiba, a 1999 w MM zdaje się być niezłą okazją), a nie dostrzegam specjalnej różnicy. Co jest minusem Toshiby? Procek, grafa czy gwara (nie mogę nigdzie znaleźć czy jest czy nie ma d2d), a może coś innego. Nie ukrywam, że chyba najważniejsze są 2 rzeczy: solidność (aby posłużyła) i cena.

Pozdrawiam

Edytowane przez Luimneach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi