Skocz do zawartości
SzymekAR

Jaka Obudowe Zalman Vs Thermaltake ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar na dniach wymienic obudowe, znalazlem dwie ktore bardzo mi sie spodobaly pod wzgledem estetycznym dodatkowo sa duze i przestronne (mam nadzieje ze beda zapewnialy dobra wentylacje przy overclockingu) lecz z dwoch jednak musze wybrac ta jedna pierwsza z nich obudowa (metalowa) Thermaltake KANDALF VA9003BWS http://www.angela.pl/p2697,thermaltake-kan...-250mm-fan.html na allegro mozna ja kupic za okolo 400zeta (mialem kiedys przez chwilke Thermaltake Armor lecz nie potrzebnie sie jej pozbylem znajomu, pamietam ze mialem problem z wentylatorem na panelu bocznym chaczyl o chlodzenie na procku) druga (aluminiowa) (tyle ze bez okna bocznego) Zalman GS1000 black http://www.angela.pl/p4258,zalman-gs1000-black.html mozna ja kupic w zaleznosci od sklepu internetowego w przedziale cenowym 430 do 500zeta moze mial ktos z was koledzy stycznosc z obydwiema i moze sie wypowiedziec pod wzgledem samego wykonania i ciszy? bedzie duza roznica w temperaturze w obudowie miedzy aluminiowa i metalowa? czy to zalezy jaka sam wentylacje zapewnie w obudownie np. dodatkowe coolery

Edytowane przez SzymekAR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz brać zalmana to się śpiesz cena podskoczyła ostro w górę (blisko dwukrotnie) na 4max już jest za więcej niż 700zł jest jeszcze wersja tytanowa za blisko 600zł z starych partii. nie wiem czym dokładnie jest powodowane ale słyszałem że zalman zmienił trochę tego GS1000 a niska cena była powodowana wyprzedaniem sprzętu z magazynów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi