GeMtin Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Chciałbym dowiedzieć się od użytkowników forum opini na temat chłodzenia procesora: -OCZ Vendetta -Pentagram Karakorum Który według was jest lepszy? Cena nie jest ważna, bardziej zależałoby mi na wydajności i ew. kultury pracy. Jeśli żaden z nich nie jest według was dobrym chłodzeniem prosze o podanie jakiegoś zamiennika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Tuniq Tower będzie wydajniejszy od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeMtin Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Czy Tuniq Tower bedzie lepszy niż np. Arctic Cooling Frezeer Xtreme? Wiem, że wyniki testów z pewnością znajdują się w internecie ale chciałbym dowiedzieć się waszej opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Freezer Xtreme ma podobną wydajność do Karakorum. 1 2 Edytowane 25 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Scythe Mugen/Mugen 2 ;) Więcej heatpipów niż w reszcie wymienionych i gigantyczna powierzchnia finów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 tyle że Mugen wygina mocno płytę i nie mieści się do każdej budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) tyle że Mugen wygina mocno płytę i nie mieści się do każdej budy.Większość coolerów która ma solidny docisk (łącznie z boxowymi) wygina płyty. Chociaż u mnie nie wygina, może mam grubsze PCB ;) Jak zmieści się Karakorum o który pyta GeMtin to i Mugen wejdzie. Edytowane 26 Czerwca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wyginać płytę mogą co najwyżej tylko te, które montowane są na push-piny. Dlatego warto mimo wszystko na LGA775 stosować schładzacze z płytką montowaną pod płytą. Dla AM2 problem ten raczej nie występuje, bo tam większość płyt ma fabryczną płytkę. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ostatnio montowałem dwa Mugeny. Mają dość potężne backplate'y ale podklejone gąbką, żeby zwarć nie robiły. Nie napręża znacząco płyty mimo to, na pewno mniej niż BOX 775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...