Ablebal Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Kupiłem sobie dość dawno obudowę (1 roku temu :P) i tak jakoś nie chciało mi się jej zmieniać, ale w końcu zmotywowałem się i ruszyłem do pracy. Robiłem to pierwszy raz dlatego wszystko sobie pozapamiętywałem i trochę pozapisywałem [ułożenie kabelków od hdd led itd.]. Po zmontowaniu jej tak jak mi się wydaję, kompletnie, podłączyłem kable iii ... jakiś błąd z plikiem windows, poczytałem na necie i zresetowałem cmos i poszło. No to jakoś tam musiałe, zresetować system i co? Czarny obraz, na płycie kod 2A, a że już raz po odkurzaniu problem miałem to zresetowałem cmos i komp ruszył. Po wyłączeniu [instalacja sterowników] znowu to samo, tzn. czarny obraz i kod 2A. Z tego wynika, że mogę system tylko raz uruchomić, potem muszę przeczyścić cmos, co jest bardzo wkurzające. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i czy jest może jakieś rozwiązanie do niego? Za odpowiedź z góry dziękuję, Ablebal. @edit: Problem rozwiązałem, przez pierwszy, wymuszony przez brak pliku, clr cmos ustawienia ustawiły się na default przez co pierwszym urządzeniem które bios sprawdzał była stacja dyskietek, a że jej nie mam komp się wycinał. Temat można zamknąć. Edytowane 26 Czerwca 2009 przez Ablebal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...