RatManek Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam. Dzisiaj chcialem wyciagnac 3.7 ghz z mojego proca , tego z sygnaturki, ale podczas Prime'owania postanowilem sobie zobaczyc jakie temperatury mam na sekcji zasilania. To co odczulem po dotknieciu palcem mnie przerazilo. Nie moglem przytrzymać palca dluzej niz 1 sekunde... no moze max 2 ! Do porownania mam heat pipe z grafiki na ktorej jest 55stopni i moge sobie dotykac je bez problemu. Nie wiem czy znajde termometr z taka skala ( bo to sa temperatury rzędu 70-80 stopni), no chyba ze wezme od kuzyna miernik. Wczesniej wiał na nią wentylator z proca ale przedwczoraj zwodowałem Cpu i jedyne co wieje to wyciagajacy wentyl z obudowy na tyle i wyciagajacy wentylator z zasilacza.. czyli w sumie nic nie wieje ^^. Ogolnie to czekam za zephyrem 120mm ktory docelowo mial byc na przedzie obudowy. I teraz po malym prologu, czas na pytania: Jaki moge umiescic radiator na owej sekcji (jakis link do aukcji/sklepu/nazwa)? Jakie sa bezpieczne temperatury (takie 24/7)? Moze jakis blok wodny na sekcje (link/nazwa/osoba/aukcja)? Czy lepiej sam wentylator skierowany na sekcje. Wolnoobrotowy 120mm jakos podwieszony czy cos :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...x0-t275799.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 nic tam nie znalazlem.. a z reszta przed zalozeniem tego tematu czytalem tamten. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ale mogłeś tam zapytać, a nie otwierać nowy temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...