Kalwas Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Wszyscy dobrze wiedzą że producenci chipsetów od czasu TNT2 i Savage 4 za główny cel stawiali sobie max punktów w 3D mark. Teraz jak mam wystarczająco duzo FPS w GTA 3 chciałbym aby chodziło max płynni a nie delikatnie szarpało obraz. Czy da sie jakoś ustawić to może w jakiś rejestrach karty ?Tlko bez jakiś trywialnych odpowiedzi pod tytułem włącz VSynch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 jesli juz to wylacz vsynch;), ja bym proponowal nv maxa + coolbitsy i poeksperymentowanie z roznymi ustawieniami, zwlascza z ustawieniami nv maxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jeśli już to włącz ta funjkcja synchronizuje karte z ustawieniem monitora zapobiega powstawaniu błędów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 ????, to nie zapobiega powstawaniu bledow tylko zmusza karte do czekania na synchro monitora, ja nigdy nie widzialem bledow po wylaczeniu vsynch... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 to podobie jak u mnie zapodalem taki temat ale zero odzewu najlepsze z zalecen to zebym plyte zmienil) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Wszyscy dobrze wiedzą że producenci chipsetów od czasu TNT2 i Savage 4 za główny cel stawiali sobie max punktów w 3D mark. Teraz jak mam wystarczająco duzo FPS w GTA 3 chciałbym aby chodziło max płynni a nie delikatnie szarpało obraz. Czy da sie jakoś ustawić to może w jakiś rejestrach karty ?Tlko bez jakiś trywialnych odpowiedzi pod tytułem włącz VSynch Powiem tak, ale mogę się mylić - jak miałem 256MB ramu, to kilka gier "szarpało obraz" tak jak u ciebie. Problem zniknął po dołożeniu dodatkowych 256MB. Chodzi o to, że u mnie te szarpania powodaowało odwoływanie się kompa do dysku twardego (najgorzej było jak miałem wolny dysk 5400RPM - potem jak zmieniłem na to co mam teraz, te szarpania prawie ustały), czyli do pamięci wirtualnej, wtedy, gdy brakowało mu ramu. A GTA jest właśnie grą, która chyba wymaga dużo Ramu, bo trzeba gdzieś tą mapę miasta załadować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 To nie takie szarpanie od dysku bo to CS i do płynnej gry wystarczy mu w multi spokojnie 64MB. Ale chce taką obrzydliwą płynnośc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JEdi Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 hmm ... jesli chodzi o CS to taki sprzet nawet fsaa pojdzie w 1024x768 bez zadnych problemow ... hmm moze masz winde XP i nie masz refresh fixa i w opengl'u masz odswiezanie na monitorze 60hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 a dlaczego gta3 jak ustawie na maxa to nie laguje ale jakos dziwnie wolno chodzi i sterowanie jakies z opoznieniem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 a dlaczego gta3 jak ustawie na maxa to nie laguje ale jakos dziwnie wolno chodzi i sterowanie jakies z opoznieniem :roll:Ta gra w taki sposob sciemnia. Zmniejsz draw distance i rozdz. to pomoze. A na problem kalwasa odpowiem tak. Pewnie masz winXP i nie zainstalowales jeszcze nvrefresha i masz w grach duzo fps ale tez slabe odswierzanie (60 Hz). To powoduje meczenie wzroku i takie jakby rwanie obrazu. Mam racje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Nie, pod XP to ja wiem że trzeba usawić mam 85Hz, ale chodzi ogólnie o gry każda gra FPP przy szybkim ruchu nie przeppływa tylko przeskakuje i to mnie denerwuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Nie, pod XP to ja wiem że trzeba usawić mam 85Hz, ale chodzi ogólnie o gry każda gra FPP przy szybkim ruchu nie przeppływa tylko przeskakuje i to mnie denerwuje.Powiedz mi jakim programem zrobiles te 85 Hz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 U mnie sprawa z GTA3 wygląda następująco: poczatkowo - do ok 5 min. wszystko płynnie (1024x768/16) po czym zaczyna go dławić. Co dziwne powrót chociaż na sekundę do pulpitu powoduje "odblokowanie" gry i znów jakiś czas chodzi OK. Nie potrafię wytłumaczyć tego zjawiska. Generalnie z tą płynnością nie jest tak źle. W każdym razie w moim przypadku skutkuje zwiększenie RAMu przypisanego do AGP (teraz mam 128), czyli teza "zmniejsz RAM na AGP do 4MB" w moim przypadku jest bzdurą. Oczywiście w takim przypadku trzeba mieć min 512 mega. W przypadku GTA3 to naprawdę pomaga. Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Nie, pod XP to ja wiem że trzeba usawić mam 85Hz, ale chodzi ogólnie o gry każda gra FPP przy szybkim ruchu nie przeppływa tylko przeskakuje i to mnie denerwuje.Powiedz mi jakim programem zrobiles te 85 Hz ? no chyba to jest w opcjach karty, klikassz na "liste wszytstkich trybow" i masz do wyboru rozdzielczosc i odswiezanie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 jak w sterownikach nvidi wyłączyć synchronizację dla d3d bo dla ogl jest taka opcja a dla d3d nic nie widzę :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 jak w sterownikach nvidi wyłączyć synchronizację dla d3d bo dla ogl jest taka opcja a dla d3d nic nie widzę :oops: Sciagnij program GeForce Tweak Utility z www.guru3d.com i tam w zakladce Direct3D znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Kalwas ja mam podobna konfiguracje kompa i mam stale 85 fps (tylko tyle bo mam wlaczone vsynhro a to wlasnie zapobiega pokazywaniu sie bledow jak to ktos juz napisal wczesniej) w csie a gram tak n apowaznie w cesa wiec musze miec spoko sprzecior. Tak ze niewiem w czym masz problem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Nie, pod XP to ja wiem że trzeba usawić mam 85Hz, ale chodzi ogólnie o gry każda gra FPP przy szybkim ruchu nie przeppływa tylko przeskakuje i to mnie denerwuje.Powiedz mi jakim programem zrobiles te 85 Hz ? no chyba to jest w opcjach karty, klikassz na "liste wszytstkich trybow" i masz do wyboru rozdzielczosc i odswiezanie :roll: No wlasnie zle robisz. W tych ustawieniach to ustawisz tylko tryb odswierzania w okienkach. Zeby grac z wiekszym odswierzaniem musisz zainstalowac nvrefresh i tam ustawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Spragnionych większej ilości klatek w GTA zapraszam na moja strone www.imperator102.prv.pl gdzie znajdziecie fajnego patcha. pozdro imperator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...