kaensainen Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam. Mam płytę ATB w DTS 5.1 do tego mam słuchawki z sprzętowym dekoderem DTS są to Creative HQ-2300D. I niestety zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek HD Audio w notebooku opartym o barebone ASUS S96S. Zainstalowałem AC3Filter i np. Windows Media Player odtwarza dobrze, ale np. JetAudio tylko szumi. Co zrobić, aby jetAudio przestał szumieć tylko grać to raz. Dwa jak w pełni wykorzystać te słuchawki oraz płytę w DTS ? Czy muszę w opcjach dźwięku @ Windows XP przestawić z słuchawek stereo na głośniki 5.1 i podpiąć dekoder do lapka i słuchawki do dekodera ? Coś w jakimś odtwarzaczu muzyki będę musiał przestawić ? Jeszcze jedno pytanko. Jak np. skorzystać z DTS w przypadku filmów DVD. Mam tv + dvd i gdzie się podłaczyć ze słuchawkami. Do TV czy lepiej podłączyć ten dekoder od razu do odtwarzacza DVD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 A masz wyjście cyfrowe w tym laptopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...