tobiasz15 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 mam karte super grace radeon8500LE i problem polega w tym ze: w windowsie 98SE jedyne stery na których da sie grac i nie powodują zwiechy to CATALYST 2.5 inne powodują wieszanie sie gier nawet w menu lub gasniecie monitora po dłuższej pracy w windowsie. w XP nie działają zadne sterowniki i monitor też gasnie ale bardzo żadko można grac tylko praktycznie w wormsy;-) no i tu mam pytanie dlaczehgo tak jest?? nigdy nie instalowałem dx 9.0 moj sprzęt to antek 1ghz matsonic sis730s 384mb ramu (256mb spectek 128mb NEC) zasiłka codegena 250 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 chyba w jednym widze przyczyne -->zasilacz (za slaby) Wykluczam awarie karty chociaz kto wie ?? Sprawdz u jakiegos kumpla Ale moim zdaniem wszystkiemu winna jest zasilka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 no właśnie u kumpa chodzi oki a u mnie pod XP gry sie zawieszaają na każdych sterach a na 98 działają ale tylko na catalizatorrach 2.5 a zasilacz jest chyba dobry bo kumpel ma 230w i tez radeonka i jest oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 no właśnie u kumpa chodzi oki a u mnie pod XP gry sie zawieszaają na każdych sterach a na 98 działają ale tylko na catalizatorrach 2.5 a zasilacz jest chyba dobry bo kumpel ma 230w i tez radeonka i jest oki ale to codegen, a jak ktos tu juz pisal jedne sa super drugie do [gluteus maximus] :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 A działa chłodzenie GPU karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Sorry, nie doczytałem o próbie u kumpla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Wiec uzywaj catalisty 2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Ale testowałeś u kumpla: a) swoją karte? B) swojego kompa? (na jego zasiłce) Czy tylko stwoerdzasz na podstawie podobnej konfiguracji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 sprzedaj codegena, kup na allegro fortona 250 GTA za 35zł i problemy się skończą. chyba :) ale może niewyrabiać zasilacz, antek lubi pociągnąć z kabla i radek też. a co do twojej grafy to biednie, bardzo biednie. ile za to dałeś ? już chyba mx400 128 bit jest szybszy. wersja LE to chłam jak 64 bitowe mx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 sprzedaj codegena, kup na allegro fortona 250 GTA za 35zł i problemy się skończą. chyba :) ale może niewyrabiać zasilacz, antek lubi pociągnąć z kabla i radek też. a co do twojej grafy to biednie, bardzo biednie. ile za to dałeś ? już chyba mx400 128 bit jest szybszy. wersja LE to chłam jak 64 bitowe mx. lol z taą grafą to palnołes heheh LE mają tylko obniżone taktowanie i mają 128mitową szyne pamięci łosiu! a gdyby nawet miał 64bitową to wydajnościowo była by gdzieś jak twoja gf 4 440 a nie jak gf 2 mx 400...... a już mówiłem to raczej nie jest wina zasilacza bo dlaczego niby na jednyxh sterach działa a na 2-gich nie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Wiec uzywaj catalisty 2.5 ale nie uwazasz ze to dziwne ze u kumpla wszycho smiga a u niego niechce :? tymbardziej gdy sa nowsze prawdopodobnie wydajniejsze driverkia na nich dzialac nie chce - to troche drazni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 no nie tylko tych sterów ale i windowsa 98SE do gier... ehh zamiezam tą grafe miec jeszcze przez conajmniej rok nie mniej a w końcu windows98 jest już stareńki i niedługo wogle gry nie bedą chodzić na nim albo bedą bardzo wolno chodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 tak za 4-5 miechów chce wymienić proca,płyte i ram i może to pomoże w informacjach o systemie tam jest zakładka konflikty/udostępnianie i tam jest tak: to jest po ostatniej próbie odpalenia gry i zawieszenia sie jej: port we/wy 0x000003b0-0x000003bb sis Akcelarator Graphic Port port we/wy 0x000003b0-0x000003bb Radeon 8500 series Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 moze to konflikt między sterami od grafy a driverami od AGP??? bo ciagle jade na tych samych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 kurde wrganie nowych catalizatorków nie pomogło w xp próbowałem już od 2.1 do 3.2 i nowe stery do AGP poradzcie coś prosze!!!:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 zrobn formata ... wgraj stery do plyty DX9a i najnowesze stery (castale 3.x sa pod DX9) wczesniej jeszcze zrob reset biosu ....a jak dalej bedzie to samo to bedzie bankowo ten zasilacz ..ale zrob test odepnic nagrywarke i cd-rom i wyjmij wszystko z kompa oprucz ...k.grafiki i sprawdz ( dysk jasne zostaw;) ) a i podaj napiecia e sped fana ......zalpoze sie ze sa na niskie ...a i w stresi tez luknij...bo byl podobny objakw na jakims innym ati i sie okazalo ze chlodzenie nie dzial wiec ty tez po jakims czasie sprawdz organoleptycznie czy temp na grafie nie za wyskoka ..a moze masz w biosie dla AGP niewadomo jakie napiecie ustawione ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 ja mam ten sam problem z kartą graficzną!! ja mam Excalibur Radeon 9500 128DDR i też jak chce se w coś pograć to sie komp wiesza.... mam zasilacz 250W!! jutro pojade do serwisu i zmienie na 300W i zobacze czy to coś da... aha.. dręczy mnie jedna rzecz... otworzyłem kompa aby sprawdzić czy wiatraczek od karty nie padł... zobaczyłem że wiatraczek chodzi ale karta jest strasznie gorąca.... aż parzy w paluchy !! czo to normalne i czy to też może być przyczyną zwisów systemu?? jak miałem GeForca 4 MX to takich kłopotów nie miałem... i jeszcze jedno.. w biosie temperatura kompa sięga 57 stopni C !!!! :evil: :evil: :evil: czy to też normalne ???? POMOCY !! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 hehe a moze napiszesz jaki masz kompa doklanie to moze cos poradzimy.....a takj to mozliwe ze przez przegrzanie ktore nie powinno miec miejsca sa zwisy ...i zasilacz tez jest bardzo prawdopodobny ... a nie mozecie zrobic czegos takiego ...wescie kompy do sklepow gdzie kupilisice karty pokarzcie im co sie dziej i niech wam daja inne ...moze to sa jednak wady "wrodzone" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 ja mam Athlona 2000+ 512DDR KOB KT266a FDSX 250W HIS Excalibur Radeon 9500 128 DDR Win XP pro.... i czy to normalne że karta sie tak nagrzewa ???? :roll: :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 nie jest to absolutnie normalne .....sprubujcie luknac pod radiator moze tam nic pasty nie ma ?? albo cos jest nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A instalowales SiS AGP Driver ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 nie instalowałem... ale podobno innym też sie tak nagrzewa karta graficzna... a u was jak jest?? czy wy ją jakoś dodatkowo schładzacie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Zle mnie zrozumiales to niebylo pytanie do Ciebie :D chodzilo mi o te konflikty sprzetowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 AHA :lol: nie wiedziałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 EJ... mam takie pytanko... jeśli przez przypadek :wink: spali mi sie procesor lub inna część kompa ( ale nie przez podkręcanie tylko zbyt małego zasilacza) to jeśli mam gwarancje na kompa to oni mi to wymienią :?: jeżeli spali mi sie część którą u nich kupiłem... Tylko RAM i karte graficzną nie mam od nich.. a reszta kompa od nich :!: dlatego mam pytanie czy ta pozostała część zestawu od nich podlega wymianie przy zbyt słabym zasilaczu :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...